Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Είναι Δικά Τους Τα Μετάλλια!

"Εντάξει σίγουρα ευχαριστώ όλον τον κόσμο για την υποστήριξή του, αλλά ο σύζυγός μου με έχει υποστηρίξει πριν πάρω το χρυσό μετάλλιο κι όλο το χρόνο έχει δουλέψει όσο έχω δουλέψει κι εγώ και σίγουρα το αφιερώνω σ'αυτόν" είπε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στο αεροδρόμιο για το αν αφιερώνει τώρα που επέστρεψε το μετάλλιο στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι τόσο σε αυτή της τη δήλωση όσο και στις δηλώσεις που έγιναν στον ΑΝΤ1 (ΠΗΓΗ:https://www.youtube.com/watch?v=2Ugeap9_KKw) μου φάνηκε αρκετά ειλικρινής. Όχι, δεν θα το αφιερώσει στην Ελλάδα ακόμα και αν κάποιοι ξινίζουν για αυτό.



Στην Ελλάδα της δίνουμε αξία μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Σε αυτήν και σε όλους τους αθλητές. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν πότε γίνονται παγκόσμια ή πανελλήνια πρωταθλήματα; Ή πότε γίνονται π.χ. τα Diamond League; Εντάξει προφανώς δεν μπορούμε να τα ξέρουμε αυτά από τη στιγμή που δεν είναι κυρίαρχα σπορ στην Ελλάδα αυτά τα οποία εκπροσωπούμαστε στους Ολυμπιακούς  (π.χ. όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ) και δεν παίρνουν την απαραίτητη προβολή από τα ΜΜΕ. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να έχουμε και απαιτήσεις για αφιερώσεις. Τη Στεφανίδη, την Κορακάκη, τον Μάντη και τον Καγιαλή δεν τους ξέραμε οι περισσότεροι και τους είχαμε αφήσει στην τύχη τους. Μόνο για τον Πετρούνια και τον Γιαννιώτη μπορούσαμε να υπερηφανευόμαστε επειδή γνωρίζαμε πως ήταν φαβορί για ΜΕΤΆΛΛΙΑ.

Το κακό είναι πως στην τύχη τους τούς αφήνει και η πολιτεία. Όλοι οι τομείς της πολιτείας από τους δήμους μέχρι την εκάστοτε κυβέρνηση. Ποιος θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει την εικόνα του προπονητικού "κέντρου" της Άννας Κορακάκη; Ή τον βατήρα που έσπασε στην προσπάθεια των Μιχάλη Φαφαλή και Στέφανου Παπαρούνα πριν λίγα χρόνια στις καταδύσεις; Κι αλήθεια πόσες φορές οι αθλητές έχουν διαμαρτυρηθεί για τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό; Διότι βλέπετε το σημαντικό είναι τα ΜΕΤΆΛΛΙΑ. Τότε όλοι θα βγουν για να μιλήσουν. Να πουν ένα μπράβο, να πάρουν μια συνέντευξη και να συναντηθούν με τους αθλητές.

Λογικό είναι, βέβαια, οι άνθρωποι να δίνουν αξία στους πρωταθλητές. Σε αυτούς που είναι οι καλύτεροι των καλύτερων. Αλλά διάολε όλοι οι αθλητές που δίνουν το παρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι καλύτεροι των καλύτερων. Δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για ΜΕΤΆΛΛΙΑ από αυτούς. Ούτε να κατσουφιάζουμε κάθε φορά που ένας αθλητής δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που εμείς έχουμε θέσει για αυτόν.

Έτσι ξεχάστηκε ο Μάρας που αν και δεν έχει πάρει Ολυμπιακό ΜΕΤΆΛΛΙΟ είναι από τους καλύτερους αθλητές γυμναστικής παγκοσμίως. Έτσι, έχει ξεχαστεί και ο Περικλής Ιακωβάκης (ειδικά αν συγκρίνουμε την προβολή που έχει με την προβολή άλλων Ελλήνων αθλητών της γενιάς του) που αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους αθλητές των 400μ. με εμπόδια πριν χρόνια. Έτσι ξεχάστηκε και ο Λούης Τσάτουμας με την 8η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο μήκος.

Κι όλα αυτά διότι ο Έλληνας προπονητής του καναπέ εκτός από μπάσκετ και ποδόσφαιρο ξέρει ΚΑΙ γυμναστική ΚΑΙ στίβο ΚΑΙ κολύμβηση μπορεί ακόμα ΚΑΙ πινγκ πονγκ. Στο τέλος ας μην ξεχνάμε πως αυτός θα σε πει ανεπαρκή επειδή τερμάτισες π.χ. 8ος στους Ολυμπιακούς. Μετά τα ΜΜΕ θα έρθουν να του δώσουν πάτημα καλώντας μόνο αυτούς που θεωρούν πιο άξιους.

Επομένως, λοιπόν, ας μη ζητάμε να μας αφιερώνουν τα δικά τους ΜΕΤΆΛΛΙΑ. Να μην το περιμένουμε. Ας μην υπερηφανευόμαστε ότι αυτά τα ΜΕΤΆΛΛΙΑ είναι ελληνικά. Αν θέλουμε να γίνουν ελληνικά οφείλουμε κάποια στιγμή να δώσουμε και εμείς στοιχειωδώς τη δική μας βοήθεια και προσοχή.

Κι επίσης, να μην ξεχνάμε όλους τους Έλληνες που είναι οι κορυφαίοι των κορυφαίων και πήγαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο χωρίς να πάρουν ΜΕΤΆΛΛΙΟ. Συγκεκριμένα:

Κώστας Φιλιππίδης, Νικόλ Κυριακοπούλου, Λυκούργος Τσάκωνας, Μαρία Μπελιμπασάκη, Αντώνης Μάστορας, Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Δουβαλίδης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Χρυσούλα Αναγναστωπούλου, Σοφία Ρήγα, Ράνια Ρεμπούλη, Χριστόφορος Μερούσης, Βούλα Παπαχρήστου, Νίκος Σκαρβέλης, Αλεξία Πάππας, Παναγιώτα Τσινοπούλου, Παναγιώτα Βλαχάκη, Μίλτος Τεντόγλου, Λίλη Αλεξούλη, Μιχάλης Αναστασάκης, Μιχάλης Καλομοίρης, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ειρήνη Βασιλείου, Σοφία Υφαντίδου, Κριστιάν Γκολομέεφ, Στέφανος Δημητριάδης, Οδυσσέας Μελαδίνης, Ανδρέας Βαζαίος, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Νόρα Δράκου, Κέλυ Αραούζου, Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Δημήτρης Κουλούρης, Χρήστος Καραντζής, Θοδώρα Γιαρένη, Κριστέλ Βούρνα, Δημήτρης Δημητρίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Κωνσταντίνος Φλέγκας, Μανώλης Μυλωνάκης, Γεώργιος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενιδούνιας, Ιωάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος, Στέφανος Γλανόπουλος, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Τζέλη Σκαρλάτου, Γιάννης Μιτάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Μιχάλης Πατενιώτης, Ευθύμης Μίττας, Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη, Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλας, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης, Παναγιώτης Μαγδανής, Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου, Λευτέρης Κόνσολας, Θωμάς Καραμήτρος, Βλάσης Μάρας, Βαρβάρα Φίλιου, Βάσω Μιλλούση, Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ζωή Κοντογιάννη, Γιάννης Ταμουρίδης, Χρήστος Βολικάκης, Δημήτρς Αντωνιάδης, Βάσω Βουγιούκα, Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, Παναγιώτης Γκιώνης, Μαρία Περβολαράκη, Ηλίας Ηλιάδης, Ρομάν Μουστόπουλος, Θόδωρος Ιακωβίδης και Ευαγγελία Ψάρρα,



Υ.Γ. Μεγάλε Σπύρο Γιαννιώτη τόσα χρόνια σε έχω απολαύσει σαν αθλητή, αλλά φέτος σε απόλαυσα πάρα πολύ και σαν άνθρωπο και ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ. Διότι μόνο οι πρωταθλητές μπορούν και το παραδέχονται όταν χάνουν.


Επιμέλεια: Μάριος Κολοβός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας