Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Καλά η Τσέπη μου; Καλά κι Εγώ!

Έλληνα έχουμε πρόβλημα, σοβαρό.
Έχουμε πρόβλημα γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκες σοβαρά, με όλους αυτούς τους ανθρώπους που ελέγχουν και αποφασίζουν για τη ζωή σου. Έχουμε πρόβλημα γιατί ποτέ δεν έκατσες με προσοχή, να ενημερωθείς για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Έχουμε πρόβλημα γιατί ακόμα και σήμερα, μετά από όσα σου έχουν συμβεί, δεν μπήκες έστω στο internet με σκοπό να μάθεις τα νέα της ημέρας. Έχουμε πρόβλημα γιατί Έλληνα κοιμάσαι όρθιος. Μέχρι να σου βάλουν χέρι στο πορτοφόλι. Μην τσαντίζεσαι, να σου εξηγήσω.




Την πενταετία 2011-2015 έκανες 27.103 διαδηλώσεις (15 διαδηλώσεις μέσο όρο τη μέρα για 5 χρόνια !!!!! ) με βασικό σου αίτημα να φύγουν οι ανάλγητοι και οι προδότες για να ανακτήσεις την εθνική και προσωπική σου αξιοπρέπεια και να βελτιώσεις το εξευτελισμένο βιοτικό σου επίπεδο.
Μετά;
Τον Γενάρη ψήφισες Σύριζα για να σου επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751, να σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να σου επαναφέρει το αφορόλογητο στα 12.000 και δεν ήξερες ότι αυτά δεν μπορούν ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΡΟΠΟ να γίνουν; Δε το ήξερες Έλληνα γιατί δε το έψαξες. Έβλεπες το ωραίο πρόσωπο του Τσίπρα, άκουγες τη συνθηματολογία και την προπαγάνδα και την έτρωγες αμάσητη και πήγες και ψήφισες το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής (όχι και ριζοσπαστική ρε Αλέξη άλλαξε το, χρειάζεται και λίγο συστολή) Αριστεράς για να είσαι εθνικά υπερήφανος, για να φύγει αυτή η κακιά η Μέρκελ (να πάει back η μαντάμ) και να ανακτήσεις την ανεξαρτησία σου.
Η τσέπη σου ανέγγιχτη. Μετά;
Για ένα εξάμηνο έβλεπες ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν είσαι ούτε κουφός ούτε στραβός. Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, συνεδρίες επί συνεδριών και κανένα αποτέλεσμα. Αρχίζει η αγορά να πέφτει, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πάνω από 3 μήνες απλήρωτοι. Τίποτα από όσα σου έχουν υποσχεθεί δεν έχει, όχι πραγματοποιηθεί, αλλά ούτε συζητηθεί. Ερωτούνται οι κυβερνώντες και μία μία τις υποσχέσεις τις βλέπεις να πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων. Ακούς ότι οι υπουργοί σου έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Εσύ τα έχεις εδώ και τα ρισκάρεις. Οι πανηγυρισμοί του Ιανουαρίου έχουν κοπάσει για τα καλά και τα προβλήματα σιγά σιγά εμφανίζονται. Και έρχεται η εκλεγμένη από εσένα κυβέρνηση ένα ωραίο βράδυ και προκηρύσσει δημοψήφισμα (για ποιο πράγμα θα σε γελάσω ακόμα δεν έχω καταλάβει) χρονικώς και τυπικώς παράνομο για το οποίο ακούς 300 διαφορετικές εκδοχές και σημασίες αλλά σίγουρα κατανοείς ότι δεν έχεις όλες τις πληροφορίες για να κρίνεις.
Η τσέπη σου όμως ανέγγιχτη. Δεν αντιδράς ούτε σε επίπεδο ψιθύρων. Μετά;
Μια μέρα αργότερα από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος κλείνουν οι τράπεζες και επιβάλλονται κεφαλαιακοί έλεγχοι. Φοβήθηκες αλλά μέσα σου λίγο χάρηκες. Οι παλιοτράπεζες ε; Καλά τους έκανε ο Αλέξης, τόσα χρόνια σε πατάνε. Θα δυσκολευτούν και οι πλούσιοι που τόσο μισείς όλα μια χαρά. Παρέβλεψες ότι για τον επόμενο χρόνο δε θα πληρώνεσαι γιατί ο πλούσιος δυστυχώς είναι ο εργοδότης σου και ο τομέας που εργάζεσαι θα κινείται με ρυθμούς κάρου αλλά δεν πειράζει. Θα πεις το μεγάλο ΟΧΙ. Η τώρα ή ποτέ. Το ένα το χε πει ο Μεταξάς στους Ναζί (σε αυτούς έχεις δώσει κοντά στο διψήφιο μη μπερδεύεσαι) και το άλλο θα το πει ο Τσίπρας.(Στην Ευρώπη; Στο Σόιμπλε; Στον καπιταλισμό; Τέλος πάντων κάπου θα βρει να το πει). Θα τους τρίψουμε το ΟΧΙ στη μούρη και θα πορευτούμε μόνοι μας δεν έχουμε ανάγκη κανένα και το 1821 μόνοι μας τα καταφέραμε. Μη γελάς Έλληνα αυτά έλεγες τότε.
Η τσέπη σου ακόμα ανέγγιχτη. Όχι μόνο δεν αντιδράς αλλά τα βλέπεις όλα τέλεια. Μετά;
62% ΟΧΙ. Τους σκίσαμε όλους. Τσακαλώτε που πας ρε; Εδώ μας είπατε τελείωσε η λιτότητα και τους διώχνουμε, ποιο Eurogroup; Αλέξη ψηφίσαμε όχι. ΤΙ; MNHMONIO; Μνημόνιο Έλληνα σε κορόιδεψαν. Λέω εγώ τώρα ότι επειδή σε ένα εξάμηνο δεν έκαναν τίποτα από ότι σου είχαν πει ότι θα έκαναν την επόμενη μέρα που θα εκλέγονταν δε θα έπρεπε να είσαι λίγο υποψιασμένος; Έπρεπε αλλά δε το έψαξες. Σε ένα μήνα η μισή σου κυβέρνηση διασπάται και όσοι σε στήριζαν στο πεζοδρόμιο φεύγουν από το Σύριζα. Το 3ο μνημόνιο περιλαμβάνει υπέρμετρες αυξήσεις σε φόρους την ώρα που βλέπεις να διορίζεται μέχρι και ο μπατζανάκης του τελευταίου βουλευτή σε κρατική θέση. Και προκηρύσσονται εκλογές.
Η τσέπη σου εξακολουθεί να είναι ανέγγιχτη. Η κυβέρνηση σου αγνοεί την εντολή που της δίνεις και δεν κάνεις ούτε συγκέντρωση αντίδρασης, απλά απογοητεύεσαι. Μετά;
Στο Θεό σου ρε Έλληνα. Μετά ψήφισες πάλι Τσίπρα; Γιατί; (Ένας χριστιανός που ψήφισε Σύριζα το Σεπτέμβρη να μου γράψει σε σχόλιο το λόγο). Από τις πιο ακατανόητες ενέργειες που έχεις κάνει στην ιστορία σου. Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει ρε Έλληνα για να μην τον ψηφίσεις; Να μας κηρύξει πόλεμο η Τουρκία; Όχι Έλληνα θα σου πω εγώ τι έπρεπε να γίνει. Έπρεπε να σου αγγίξουν την τσέπη. Μόνο τότε αντιδράς. Τι όχι; Για διάβασε πιο πάνω, στα έχω παραγραφοποιήσει κιόλας για να βρεις πιο εύκολα τις αντιδράσεις σου, τις αδράνειές σου για την ακρίβεια. Για τους επόμενους 8 μήνες βλέπεις να καταρρέουν τα πάντα. Ακούς μειώσεις στις συντάξεις, στο 24% ο ΦΠΑ, αυξάνεται το αφορολόγητο, καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά αλλά δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα ακόμα. Η κυβέρνηση επίσης καταρρέει διπλωματικά, o Τσίπρας ξεφτιλίζεται από τη Λαγκάρντ, η Ελλάδα από τους επενδυτές ομοφώνως λόγω κυβερνητικής αναξιοπιστίας θεωρείται uninvestable country και τα λουκέτα στην αγορά πληθαίνουν.
Η τσέπη σου όπως και πριν ανέγγιχτη. Τον ύπνο του δικαίου εσύ δε σηκώνεσαι(ενώ πριν δεν καθόσουν). Μετά;
Μετά τα παραπάνω εφαρμόζονται. Τα μισά, γιατί τα άλλα μισά έρχονται από Οκτώβρη. Με αποτέλεσμα η τσέπη σου να πειράζεται και πολύ μάλιστα. Και τότε Έλληνα σηκώνεσαι από τον καναπέ και τρελαίνεσαι. Μόλις σου άγγιξαν την τσέπη τινάχτηκες στον αέρα. Βρίζεις το Σύριζα, διακόπτεις δημόσιες ομιλίες βουλευτών, προπηλακίζεις υπουργούς, κάνεις σα να σε χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα.
Και σε ρωτάω ρε Έλληνα. Όσο και να πίστευες (κακώς) σε αυτή την κυβέρνηση, όσο και αν σε απογοήτευσαν (λογικώς) οι προηγούμενοι πόσο μπορείς να εθελοτυφλήσεις. Για πόσο μπορείς να είσαι πρόβατο και να μη βλέπεις το προφανές. Πόσο μυαλό ήθελε φίλε Έλληνα να καταλάβεις ότι δεν πάει καλά η κατάσταση μετά τα τόσα ψέματα που σου έχουν πει; Στα έχω όλα μαζεμένα στο παλαιότερο άρθρο μου Αλέξη εσύ Superstar . Είναι εξόφθαλμα. Είναι τα ψέματα της απόλυτης ανηθικότητας και αναλγησίας. Αλλά δεν έδινες σημασία. Είχες βάλει χαλινάρια και κοίταγες μόνο το δέντρο, την τσέπη σου που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε γλιτώσει, δεν έβλεπες το δάσος να καίγεται. Και ξέρεις γιατί δε το έβλεπες Έλληνα; Γιατί ποτέ δεν ήθελες να το δεις. Ποτέ δεν ήθελες να ψάξεις για να μάθεις ποιος είναι ο κύριος Γκάμπριελ που λέει ότι ο πρωθυπουργός σου σχεδίαζε τον περσινό Φλεβάρη να βγάλει στρατό στους δρόμους. Ποτέ δε σε ένοιαξε τι σημαίνουν ουσιαστικά οι συντομογραφίες ΕΚΤ και ΕΕ και πώς λειτουργούν. Έλεγες: αφού τη βγάλαμε και σήμερα όπως και χθες μια χαρά είμαστε. Δεν ερευνούσες γύρω σου την κατάσταση. ΄Ελληνα μία εποχή πίστευες ότι καλύτερα να γυρίσουμε στη δραχμή γιατί τότε ήταν πιο φθηνά και πολλά στοιχεία μέσα σου το πιστεύουν ακόμα.
Για να μην πλατιάζω, Έλληνα δεν έχεις δικαιολογία πλέον. Τη μέρα ίσως που δε θα σε νοιάζει μόνο η παρόντικη κατάσταση της τσέπης σου και οι φανφάρες των πολιτικών ίσως σωθείς. Δε μπορείς να συνεχίσεις να κοιμάσαι. Γνωρίζω ότι ιστορικώς αργά η γρήγορα ξυπνάς, αλλά αυτή τη φορά καθυστέρησες αδικαιολόγητα. Αρκετά.

ΥΓ : Φίλοι αναγνώστες βάλτε στη θέση του Έλληνα το εκλογικό σώμα και ξαναδιαβάστε το.

Επιμέλεια: Λάμπρος Αναστασό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας