Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Πόσα Θες να μας Τρελάνεις ;

Δεν παραδίνεται ποτέ αυτή η ομάδα. Το ξέραμε αυτό. Θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι το τέλος. Κι αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει διαστημικό μπάσκετ, γιατί με 15 πόντους διαφορά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, 99 πόντους ενεργητικό (βάλ' τη ρε Βασίλη να πάει 100) για το φετινό ολυμπιακό που είναι μια φύσει αμυντική ομάδα και με την ψυχολογία των παικτών στα τάρταρα, ναι το μπάσκετ που έπαιξε σήμερα ο ολυμπιακός ήταν από άλλο πλανήτη.

Τα πράγματα στο Σ.Ε.Φ. σήμερα ήταν απλά. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να "πνίξει" τους μαδριλένους και αυτό έκανε. Ένας Μάντζαρης βγαλμένος από τα όνειρα των ερυθρόλευκων φιλάθλων, Παπανικολάου από τα παλιά , Σπανούλης στρατηγός στο παρκέ και ο συνήθης πλέον φαντασμαγορικός Πρίντεζης και το νερό μπήκε απο νωρίς στο αυλάκι. Στη δεύτερη περίοδο μπήκαν οι καμικάζι Παπαπέτρου, Strawberry και Warrick (χάρισε τρομερό highlight) και ο αγαπημένος της κερκίδας ( και εμού ) Hackett και έβγαλαν το λάδι στους Ισπανούς. Στο τέλος του ημιχρόνου ο αρχηγός απο τα 8 μέτρα και πέταξε τη βόμβα και η διαφορά έκλεισε στο συν 20.
Στο 2ο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι έδειχναν, ότι δε θα μπορούσαν με κανένα τρόπο να απειληθούν, κάτι που όντως δε συνέβη και το παιχνίδι έκλεισε με μία εκπληκτική τάπα του Παπανικολάου στο Llull κι όλους τους Ολυμπιακούς όρθιους να πανηγυρίζουν στις κερκίδες και το σαλόνι τους.
Αξίζει μια αναφορά στον εξαιρετικά συμπαθή και καταπληκτικό απόψε Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο προαναφερθέντας έχει να "εμφανιστεί" στο γήπεδο από το δεύτερο ματς του TOP-16 στην Ισπανία απέναντι στη Λαμποράλ. Και μπήκε στο παρκέ σήμερα και έκανε ένα παιχνίδι που αν βρισκόταν ο Steph Curry στα επίσημα του Σ.Ε.Φ. όταν τελείωνε το ματς θα έμπαινε στο γήπεδο και θα του έσφιγγε το χέρι. 6/6 τρίποντα και ρεκόρ καριέρας με 19 πόντους ! Και μιλάμε για ένα παίχτη που είναι το 6ο ή το 7ο σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ολυμπιακού. Η ομάδα χρειάζεται το Μάντζαρη όχι μόνο για τις εξαιρετικές άμυνές του αλλά και για αυτά που μπορεί να προσφέρει επιθετικά.

 
 
 
 
Τι μένει λοιπόν στους ερυθρόλευκους; Να κάνουν το 2/2 στα εναπομείναντα ματς με Χίμκι στη Ρωσία και Τσσκα στο Σ.Ε.Φ. Δύσκολο; Πολύ ; Αδύνατο; Σαφώς όχι. Ο Ολυμπιακός των τελευταίων ετών έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ότι όσο κι αν σκουραίνουν τα πράγματα, τελικά βγαίνει νικητής. Είχε δίκιο ο Rivers της Ρεάλ που πριν το ματς δήλωσε ότι "οι τύποι με τα κόκκινα δε σταματούν να παλεύουν". Όντως έτσι είναι και οι μαδριλένοι το έχουν καταλάβει καλύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.
Για να δούμε λοιπόν. Θα κάνει ένα ακόμα θαύμα ο Ολυμπιακός και θα πάρει και τα επόμενα δύο ματς; Οι απαντήσεις στο γήπεδο. Υπάρχει όμως έστω κι ένας Ολυμπιακός που δε το πιστεύει μέσα του; Νομίζω πως όχι.

ΠΑΜΕ ΘΡΥΛΕ.

ΥΓ 1 : Μόνο εγώ χάρηκα που έβλεπα τους απίστευτα αντιπαθητικούς Ισπανούς σε κάθε φάση να κοπανιούνται και να διαμαρτύρονται;

ΥΓ 2 : Κύριε Maciulis απόψε δε τα δείξατε στο Σπανούλη από ότι κατάλαβα. Το κόμπλεξ δεν εμφανίστηκε σήμερα. Περίεργο.

Επιμέλεια: Λάμπρος Αναστασό

3 σχόλια:

  1. Ευχής έργο πρώτα η πρόκριση και των 2 αιωνίων και μετά νίκες των Μπάμπεργκ και Λαμποράλ επί των Μπαρτσελόνα-Ρεάλ έτσι ώστε οι 2 αντιπαθητικότατες αιώνιες της Ισπανίας να μείνουν εκτός! Αν ο Ολυμπιακός περάσει ως 4ος(πιθανό σενάριο) θα παίξει με τη Φενέρ που δεν θα έχει τον Βέσελι, συν το ότι στα play-off πλέον παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το βάρος της φανέλας, ευτυχώς της Φενέρ είναι σαν...πούπουλο μπροστά στου Ολυμπιακού! Το ίδιο ισχύει σε πιθανή διασταύρωση Ολυμπιακού με Κούμπαν ή Παναθηναϊκού με Λαμποράλ.
    ΥΓ:Ο καλός Παπανικολάου(όπως σήμερα) και ο Γουίλιαμς ανεβάζουνε επίπεδο τους 2 αιώνιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραιο αρθρο φιλε Λαμπρο μπραβο και για την δουλειας σας, πολυ καλη προσπαθεια ειστε στην αρχη ομως. Τωρα για το παιχνιδι εδειξε ποια ομαδα ειναι η καλυτερη και ποσο εχει αδικησει τον ευατο της η ομαδα μας. Προσωπικα θεωρω οτι για τη 5η θεση ευθυνεται ο Σφαιροπουλος ο ολυμπιακος εχει τους παικτες για να παιξει και επιθεση και οχι αμυνα μονο κατι που το πληρωσαμε αν ειχαμε κανει 2 στα 4 με μπαμπεργκ και Ζαλγκιρις(και λιγα σου λεω) η ομαδα θα περναγε. Εγω πιστευω οτι η Κιμκι θα χασει εχει παιχταραδες αλλα ομαδα δεν ειναι. Για φανελα με ολυμπιακο δεν συζηταω καν τα τελευταια 8 χρονια η μεγαλυτερη ομαδα στην ευρωπη ειναι ο ολυμπιακος αλλωστε. Τωρα για την ΤΣΣΚΑ ακομα και μαθηματικα πρωτη να ειναι θα ερθει αφηνιασμενη στο σεφ και ο λογος ειναι να μας αποκλεισει τωρα γιατι στο final four η ιστορια θα επαναληφθει νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω. Σε ευχαριστω για το χρονο σου σαν ολυμπιακος μου αρεσει να συζηταω με οπαδους του ολυμπιακου συνειδητοποιημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.
    Πιστεύω ότι εάν η ομάδα συνεχίσει σε υψηλούς ρυθμούς και ξυπνήσουν σπανούλης μαντζαρης και παπανικολάου και παίζουν όπως σήμερα δε φοβόμαστε κανέναν πόσο μάλλον τη φενέρ.
    Όσο για την ευθύνη του σφαιρόπουλου συμφωνώ εν μέρει αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι και άτυχος ήταν (γιανγκ και λοτζεσκι) και παίχτες δε του βγήκαν (όντομ και μιλουτινοφ)
    Αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτή την ομάδα χαίρεσαι να τη βλέπεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας