Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

10 αντιδράσεις στο άκουσμα «Νομική»

  Όντας δευτεροετής φοιτήτρια στην Νομική της Αθήνας και ενόψει εξεταστικής -της περιόδου που ασχολούμαστε λίγο περισσότερο με την πολυαγαπημένη μας σχολή- αισθάνθηκα ότι ήγγικεν η ώρα να αναφέρω το πλήθος των ποικίλων αντιδράσεων που έχω εκλάβει από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελληνίων μέχρι σήμερα, όταν απαντάω στην ερώτηση «Και για πες, πού έχεις περάσει;»

1. «Θα σε χρειαστώ στο μέλλον». Ατάκα χιουμορίστικη από κάποιον εξίσου αστείο θείο.  

2. «Διάβαζες πολύ ε;» Όχι καλέ, άραζα όλη μέρα, δεν περιορίστηκα καθόλου, δε θυσίασα τίποτα κι απλώς στο τέλος ψυχανεμίστηκα τις σωστές απαντήσεις.

3. «Α, θα γίνεις δικηγόρος δηλαδή;» Νννναι... Δικηγόρος ή... δικαστής ή διπλωμάτης ή νομικός σύμβουλος ή εισαγγελέας ή...τίποτα απ' αυτά...

4. «Εσύ θα μας βάλεις μέσα/ θα μας βγάλεις έξω από/στην φυλακή;» Κοιτάξτε... Θέλει υπομονή. Δύο και δύο τέσσερα. Κι άντε πέντε χρόνια η σχολή. Ας είμαστε γενναιόδωροι, πεντέμισι. Συν δεκαοχτώ μήνες η άσκηση με το τρεχαντήρι που σου αναθέτει ο ''μέντοράς'' σου σε γραφεία, εφετεία, υπηρεσίες, τράπεζες, σούπερ μάρκετ. Plus, μισό χρόνο για τις εξετάσεις του Συλλόγου. Κααααι δύο χρόνια μετά το πτυχίο γίνεσαι δικηγόρος! Ωχ όχι είναι και η εγγραφή στο ΦΕΚ, η ορκωμοσία κι άλλα τόσα ευχάριστα. Άρα, ναι οργανωθείτε και σε 6-7 χρόνια από τώρα, τα ξαναλέμε!

5. «Δεν έχετε εργαστήρια, ούτε απουσίες; Τι τυχεροί που είστε! Εμείς...» Ναι, δεν λέω, μπορεί, αλλά από την μεριά μας έχουμε, όχι να μάθουμε -δεν το πάω τόσο μακριά- να διαβάσουμε, αλλά πρώτα απ'όλα να καταλάβουμε και να βγάλουμε άκρη με άπειρους νόμους, κώδικες, άρθρα, αντικρουόμενες απόψεις (Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη...Το ΣτΕ όμως... Ο ΑΠ από την άλλη...Νισάφι!) και τόμους ολόκληρους.

6. «Καλέ, εμάς μας έβαλαν στην εξεταστική multiple choice!» ...Δεν χρειάζεται να πω κάτι...

7. «Ευαγγελία, πες μου τι λέει το άρθρο...εεεμ 154 » Ατάκα φίλου ξεφυλλίζοντας τον Αστικό Κώδικα...

8. «Δεν έχετε ούτε μαθήματα αλυσίδες;» Όχι. Ούτε. Μαθήματα. Αλυσίδες.

9. «Α δηλαδή μπορείτε να έχετε μαζί σας αυτό το μικρό βιβλιαράκι και να τ' αντιγράψετε όλα;» Αχ και να ήταν τόσο εύκολο... Μόνο να τ' αντιγράψεις...

10. «Είμαι στον τρίτο κύκλο και πέμπτο επεισόδιο στο Suits και...» 'Οοοοχι φιλαράκι, δεν σ'αφήνω να τελειώσεις την πρότασή σου. Δεν γίνεσαι Harvey Specter με το κομψό γραφείο σε μία πολυτελή εταιρεία με τζαμαρίες και την κούκλα κοκκινομάλλα γραμματέα. Εκτός κι αν είσαι στο Harvard. Ή την σκαπουλάρεις σαν τον Mike.

À bientôt

Επιμέλεια: Ευαγγελία Λύκου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας