Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

O Βασιλιάς Στο Θρόνο Του

Δευτέρα ξημερώματα και όλος ο μπασκετικός κόσμος περιμένει να πάει η ώρα 3 για να παρακολουθήσει τον καλύτερο αγώνα της χρονιάς. Τον 7 τελικό μεταξύ των Golden State Warriors και των Cleveland Cavaliers. Mε τους 1ους να θέλουν να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία και να κάνουν το back to back και την παρέα του LeBron James να θέλει να φέρει επιτέλους ένα πρωτάθλημα στην πόλη του Cleveland.



Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι τελικοί ξεκίνησαν στην έδρα των Warriors στο όπου οι υπερασμιζόμενοι πρωταθλητές πήραν τα 2 πρώτα ματς με ευρεία διαφορά και στους 2 αγώνες, κάνοντας έτσι το 2-0 υπέρ τους. Η σειρά μεταφέρθηκε στο Ohio με τους Cavaliers να κερδίσουν το πρώτο ματς και να μειώνουν σε 2-1, αλλά να ηττώνται στο επόμενο και να βρίσκονται πίσω με 1-3. Σε αυτό το σημείο όλοι ξέγραψαν τους Cavs καθώς καμία ομάδα δεν είχε επιστρέψει από το 1-3. Αλλά αυτός ο τεράστιος παίχτης ονόματι LeBron James είχε άλλα σχέδια. Ο βασιλιάς με 2 απίστευτες εμφανίσεις, στις οποίες πέτυχε 41 πόντους και ισοφάρισε τους Πολεμιστές σε 3-3.
Αισίως, λοιπόν , φτάνουμε στον 7ο τελικό. Και όλοι είμαστε καθηλωμένοι μπροστά στις τηλεοράσεις μας καθώς περιμένουμε να δούμε τον καλύτερο αγώνα της season. Ο αγώνας ξεκινάει με τους Warrios να είναι ζεστοί πίσω από τη γραμμή του τριπόντου έχοντας 4-10 τρίποντα και τους Cavaliers να επιτίθενται κοντά στο καλάθι καθώς ήταν άστοχοι από την περιφέρεια. Η πρώτη περίοδος τελειώνει με σκορ 23-22 υπέρ των Cavs και με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου βλέπουμε τον Draymond Green να κουβαλάει τους Warriors πετυχαίνοντας 11 πόντους με 3-3 τρίποντα και το Cleveland να συνεχίζει να σκοράρει από κοντά για να κλείσει το ημίχρονο στο 42-49 υπέρ της ομάδας του Ohio. Οι Cavs μπήκαν στην 3η περίοδο για να καθαρίσουν τον αγώνα. J.R. Smith στην αρχή, και Kyrie Irving στη συνέχεια έδωσαν σκορ και προβάδισμα στο Cleveland. Αλλά οι Warriors δεν 8α καθόντουσαν με τα χέρια σταυρωμένα. Αντέδρασαν, κύριως με τον Green και παλί, και κατάφεραν να κλείσουν την 3η περίοδο με σκορ 75-76 εναντίον τους.
Και έτσι μπαίνουμε στο τελευταίο 12λεπτο της εφετινής μπασκετικής season του NBA. Με δυο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Το Πρωτάθλημα. Στην τελευταία περίοδο δεν είχαμε αρκετό σκορ καθώς οι ομάδες έκαναν πολλές λάθος και κακές επιθέσεις. Αλλά με τον αγώνα στο 89-89 και το χρονόμετρο να δείχνει 0:53 πριν το τέλος του αγώνα ο LeBron εμπιστεύεται τον ταλαντούχο point guard του, Kyrie Irving, και του δίνει την μπάλα για την επίθεση που δύναται να κρίνει τον αγώνα. Ο Kyrie Irving έχοντας τον Steph Curry πάνω του τον πηγαίνει σε ένα παιχνίδι απομόνωσης. Τον ταλαιπωρεί με ντρίπλες κάνει ένα strep-back και σουτάρει πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Και ο Irving ευστοχεί. Οι Cavaliers βρίσκονται μπροστά με 89-92. Στην επόμενη επίθεση ο Curry επιχειρεί ένα πολύ δύσκολο τρίποντο στο οποίο αστοχεί. Και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο LeBron ευστοχεί σε 1 από τις 2 βολές. Και οι Cavaliers στέπτονται πρωταθλητές για 1η φορά στην ιστορία τους.
Οι Cavs έγιναν η 1η ομάδα που καταφέρνει να κερδίσει το τίτλο αφού βρίσκονταν πίσω με 1-3.Ο LeBron James και ο Kyrie Irving έγιναν μόλις οι 4οι παίχτες που κέρδισαν το πρωτάθλημα με την ομάδα που τους έκανε draft στο νούμερο 1 ( μετά τον David Robinson και τον Tim Duncan των Spurs ) και το Cleveland μπορεί επιτέλους να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα μετά από 52 ολόκληρα χρόνια ξηρασίας.
Όσο για τους Warriors τους αξίσουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκανα για άλλη μια χρονιά. Αλλά φάινεται ότι έχασαν τον τίτλο μέσα από τα χέρια τους.
Βεβαίως MVP δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον τρομερό LeBron James ο οποίος σε αυτή τη σειρά είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Kyrie Irving. Ο LeBron κράτησε την υπόσχεση του. Επέστρεψε στο Cleveland για να κατακτήσει με την ομάδα της καρδιάς του ένα πρωτάθλημα. Και αυτό ακριβώς έκανε. Με το highlight της season να μην είναι κάποια από τις εκπληκτικές φάσεις των παιχνιδιών. Αλλά το κλάμα του ηγέτη των Cavs ο οποίος μετά τη λήξη του αγώνα δεν άντεξε άλλο και άφησε τα συναισθήματα του να ξεχειλίσουν. Ανατριχιαστικό.
Και κάπως έτσι ήρθε στο τέλος της μια ακόμη season στο μαγευτικό κόσμο του NBA. Ας ελπίσουμε να έχουμε και του χρόνου μια τόσο εκπληκτική και απρόβλεπτη σειρά τελικών.



Υ.Γ. Οι Cavaliers σήκωσαν το πρωτάθλημα στην έδρα των Warriors και όχι μόνο δεν τους αποδοκιμούσαν οι φανς του Golden State αλλά όταν ο LeBron James ανέβηκε στο βάθρο φώναζαν MVP. Οι Αμερικανοί μας δείχνουν για μια ακόμα φορά τι θα πεί σεβασμός στον αντίπαλο. Μακάρι να γινόταν αυτό σε κάθε γήπεδο.  


Επιμέλεια : Γιάννης Τσουβελεκάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας