Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Οι Προβλέψεις Για Το Euro

Το φετινό καλοκαίρι, σε αντίθεση με το προηγούμενο, έχει πάρα πολύ έντονη αθλητική δραστηριότητα. Το Euro 2016 ανοίγει την αυλαία του σήμερα και για τον επόμενο μήνα οι τηλεοπτικοί δέκτες θα μας προσφέρουν μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές.


Μετά από μια ιδιαιτέρως κουραστική χρονιά για τις ευρωπαϊκές ομάδες σε συλλογικό επίπεδο, ήρθε η ώρα ο ανταγωνισμός να περάσει σε εθνικό. Η Γαλλία, ως διοργανώτρια χώρα, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου, έχοντας φυσικά και ένα πανίσχυρο, σχεδόν σε κάθε θέση, ρόστερ στη διάθεσή της. Το Βέλγιο, επίσης, έχει το πιο ακριβό ρόστερ, βάσει ποδοσφαιρικής χρηματιστηριακής αξίας, και την ευκαιρία επιτέλους να «λάμψει» σε μια μεγάλη διοργάνωση. Απ’ την άλλη, θεωρώ ότι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, δεν θα διεκδικήσουν φέτος το κύπελλο, κυρίως λόγω της κόπωσης των παικτών τους. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος, δε, να υποτιμηθούν και μικρότερες ομάδες, που δεν έχουν τη φήμη των προαναφερθέντων, είναι όμως ικανότατες για να κάνουν τη ζημιά (Κροατία, Πολωνία, Σλοβακία). Τέλος, προσωπικά δηλώνω υποστηρικτής του αγγλικού τρόπου παιχνιδιού και φυσικά, της Premier League και γι’ αυτό θα ήθελα επιτέλους να πρωταγωνιστήσει και η Αγγλία σε κάποια μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Φαβορί: Γαλλία-Βέλγιο
Υποστηρίζω: Αγγλία
MVP: Paul Pogba
Πιθανή Έκπληξη: Πολωνία

του Μάνου Ρούσσου


Σήμερα ξεκινάει άλλη μια ποδοσφαιρική εορτή. Άλλο ένα καλοκαίρι, όπου το αντρικό φύλο θα… εγκατασταθεί στους καναπέδες του σπιτιού, ή στην μπυραρία της γειτονιάς, παρακολουθώντας το πιο ωραίο άθλημα, το ποδόσφαιρο. Φέτος το καλοκαίρι μιλάμε για το Euro 2016, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Γαλλία, χώρα μεγάλων ποδοσφαιριστών, όπως ο Πλατινί, ο Ζιντάν, ο Ανρί και άλλοι. Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω συνοπτικά το φαβορί (κατ’εμέ της διοργάνωσης), την ομάδα που μπορεί να κάνει το ανάλογο θαύμα της Εθνικής το 2004, καθώς και γενικότερα τις προσδοκίες μου από αυτήν τη διοργάνωση. Πρώτα απόλα, λοιπόν, περιμένω την Γαλλία έστω τελικό. Τελευταία φορά που φιλοξενούσε μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ 1998) κατόρθωσε να κατακτήσει το αντίστοιχο τρόπαιο. Παίζει στην έδρα της, έχει πολύ νεανική ομάδα, ανανεωμένη, και έχει να κάνει καλή πορεία σε διοργάνωση από το Μουντιάλ του 2006. Καιρός δεν είναι πια; Το μόνο ψεγάδι είναι ο Giroud. Στην Arsenal δεν τα πηγαίνει ο ίδιος καλά. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει στα φιλικά, αλλά χωρίς έναν καλό επιθετικό και εντός φόρμας (όπως παλιότερα είχε τον Thierry Henry) η Γαλλία δε θα κάνει την πορεία που της αναλογεί και θα αποτελέσει μια τεράστια απογοήτευση. Οπότε το μόνο ερωτηματικό είναι ο Giroud και από αυτόν θα εξαρτηθούν πολλά, καθώς απ’ ότι φαίνεται θα έχει ρόλο βασικού. Την ανάλογη έκπληξη του “Πειρατικού” μπορεί να την προκαλέσει η Ουαλία. Σίγουρα έχει παίκτες βεληνεκούς όπως Bale και Ramsey, αλλά κυριολεκτικά μόνο αυτούς. Εάν αναλογιστούμε την Εθνική του 2004, σίγουρα δεν είχαμε βαρύγδουπα ονόματα όπως Bale, αλλά είχαμε τους καλύτερους μας παίκτες στην καλύτερη ηλικία και φυσική κατάσταση της καριέρας τους (Δέλλας, Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Σεϊταρίδης κλπ.). Ο Bale και ο Ramsey πιο έμπειροι από ποτέ, θεωρώ πως βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, ώστε μαζί να οδηγήσουν την Ουαλία στην κορυφή. Οπότε αναμένω ένα αρκετά καλό τουρνουά και από τους δύο (καθώς και πολλούς αστέρες των διάφορων χώρων νεκρούς, εάν κάνει καλό τουρνουά ο Ramsey). Στο κάτω κάτω με απόδοση 81.00 δεν είναι κακό. Στοιχηματικά, αυτό που κατόρθωσε η Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί από την Βόρειο Ιρλανδία, την Ουγγαρία ή την Αλβανία, αλλά εντάξει… ας είμαστε ελάχιστα σοβαροί. Τέλος, περιμένω να είναι μεγάλη απογοήτευση ο Jamie Vardy και γενικότερα η Αγγλία. Μακάρι να τα πάει καλά, αλλά θεωρώ πως όσο ήταν να λάμψει το άστρο του έλαμψε. Δεν πρόκειται να πετύχει ανάλογη χρονιά με τη φετινή (για αυτό και θεωρώ πως θα είναι λάθος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή η Arsenal) και η Αγγλία είναι πάντοτε πρόθυμη να μας δείξει πόσο χάλια μπορεί να κάνει τα πράγματα, ασχέτως του πόσο καλή ομάδα μπορεί να έχει. Υπάρχουν χιλιάδες διοργανώσεις που θυμάμαι τον Beckham να αποκλείεται αρκετά νωρίς. Μακάρι να διαψευστώ για την Αγγλία.

Φαβορί : Γαλλία
Επιθυμία: Ιταλία
MVP: Paul Pogba
Πιθανή Έκπληξη: Ουαλία

του Βασίλη Κατσάμπα

Οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ανα τον κόσμο δεν σταματάνε ποτέ. Και μετά το Copa America το οποίο σιγά σιγά τελειώνει ήρθε η ώρα να πάρει σειρά το Εuro. Και μπορεί η δική μας επίσημη αγαπημένη να μην συμμετέχει στην εφετινή διοργάνωση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να το απολαύσουμε. Είναι μια διοργάνωση γεμάτη με εξαιρετικούς παίχτες και εκπληκτικές ομάδες. Βεβαίως πρώτο λόγο έχουν τα μεγαθήρια Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία. Από εκέι και πέρα νομίζ ότι είναι μια διοργάνωση στην οποία μπορούν να συμβούν τα πάντα. Το αρκετά ελπιδοφόρο Βέλγιο, η Ουαλία, η πολύ δυναμική Κροατία και βεβαίως η αγαπημένη μου Αγγλία μπορούν να κάνουν εκπλήξεις και να προχωρήσουν πάρα πολύ σε αυτο το τουρνουά. Πργματικά ένα από τα πιο αμφίρροπα Euro των τελευταίων χρόνων. Αναμένουμε πως και πως να ξεκινήσει και να χαρούμε και να απολαύοσουμε ποδόσφαιρο.

Φαβορί: Ισπανία-Γερμανία
Υποστηρίζω: Αγγλία
MVP: Kevin De Bruyne
Πιθανή Έκπληξη: Κροατία

του Γιάννη Τσουβελεκάκη

Επιτέλους το Euro έφτασε και αυτή τη φορά βρίσκεται σε μια μεγάλη χώρα που αποτελεί και μεγάλο φαβορί. Δυστυχώς, η αγαπημένη μου Ολλανδία έμεινε εκτός, αλλά το ενδιαφέρον μου παραμένει αμείωτο. Στη Γαλλία θα δούμε δυνατά ματς με τρεις ομίλους ήδη να είναι αμφίρροποι. Μεγάλη δυσκολία για τα φαβορί φέτος με τις υπόλοιπες ομάδες να έχουν ανέβει ένα σκαλί παραπάνω και να τις απειλούν πλέον ανοιχτά. Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, για πολλές εκπλήξεις και ας απολαύσουμε πολύ μπάλα μέσα στον Ιούνιο.Όπως είπα και παραπάνω τα φαβορί θα έχουν δύσκολο έργο. Θεωρώ ότι Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία βρίσκονται μια ταχύτητα πάνω από τις υπόλοιπες. Αν με ρωτούσε κάποιος ποιος θα πάρει το κύπελλο θα ήταν δύσκολο να απαντήσω αλλά πιστεύω λίγο περισσότερο στη Γαλλία. Επίσης, μπορούμε όλοι να περιμένουμε από το Βέλγιο να φτάσει πολύ ψηλά και προσωπικά θα ήθελα να δω τον Αζάρντ και την παρέα του στον τελικό. Επιπλέον, είναι καλό να έχουμε τον νου μας και στην Ουκρανία που είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να αρχίσει να πρωταγωνιστεί. Τέλος, περιμένω πολλά και από τη νεανική Αγγλία αν και σε τέσσερα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη από ό, τι τώρα.


Φαβορί: Γαλλία
Υποστηρίζω: Γερμανία
MVP: Paul Pogba
Πιθανή Έκπληξη: Βέλγιο


του Μάριου Κολοβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας