Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ειδήσεις στο feed μου που με έκαναν να χαμογελάσω

Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ δύσκολη περίοδο να διαβάζει κανείς ειδήσεις κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί πλέον να αποδοθεί στην τάση των μέσων για καταστροφολογία. Δολοφονίες, πολιτικές αντιθέσεις, οικονομική αστάθεια είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις που διαβάζουμε καθημερινά. Σε μια προσπάθεια να πάω κόντρα στο ρεύμα παραθέτω εδώ ορισμένες από τις ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας που μου χάρισαν ένα χαμόγελο άλλοτε λόγω χαράς άλλοτε λόγω γλυκύτητας άλλοτε λόγω ικανοποίησης:




Απελευθέρωση Beagle:

Η κυβέρνηση της Ινδίας απέρριψε την αίτηση εργαστηρίου καλλυντικών της πόλης Bangalore για χορήγηση άδειας φαρμακευτικών δοκιμών σε 156 σκυλιά ράτσας Beagle ηλικίας μεταξύ 2-4 χρονών. Τα Beagles είχαν γεννηθεί σε εργαστήριο και μεγαλώσει σε σκληρές συνθήκες που περιλάμβαναν υποσιτισμό και περιορισμένο βιωτικό χώρο. Κατόπιν διαταγής της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας πειραμάτων σε ζώα, τα σκυλιά απελευθερώθηκαν ενώ αφότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις προβλέπεται η εκκίνηση των διαδικασιών υιοθέτησης τους,


https://www.alfavita.gr/arthron/apeleytherothikan-156-aihmalota-beagle-kai-eidan-gia-proti-fora-ton-ilio


Η ευγενική γιαγιά του διαδικτύου:
Η 85χρονή May κατάφερε, με τη βοήθεια του εγγονού της Μπεν, να γίνει η πιο αγαπητή γιαγιά του διαδικτύου όταν πληκτρολόγησε στη μηχανή αναζήτησης της google την παρακάτω φράση: «Please translate those roman numerals mcmxcvii thank you/ Παρακαλώ μεταφράστε τους παρακάτω λατινικού αριθμούς mcmxcvii  σας ευχαριστώ». Η πηγαία ευγένεια της γιαγιάς δεν άφησε ασυγκίνητη την ίδια την google που ανάρτησε το παρακάτω tweet: «Αγαπητή Γιαγιά δεν χρειάζονται ευχαριστίες». Ακόμη η εταιρεία απάντησε στο σχετικό tweet του εγγονού της με το εξής κείμενο: «Αγαπητή Γιαγιά του Μπεν, Ελπίζουμε να είστε καλά. Σε ένα κόσμο με δισεκατομμύρια αναζητήσεις, η δικιά σας μας έκανε να χαμογελάσουμε.Α και (η απάντηση) είναι 1998!»
http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/16/viral-google-eugeniki-giagia_n_10500414.html


Hacker των anonymous «ντύνει» το ισλαμικό κράτος στα χρώματα του Ουράνιου τόξου:
Hacker, με το ψευδώνυμο WauchulaGost, κατάφερε να παραβιάσει λογαριασμούς του ισλαμικού κράτους και να τους δώσει μια gay χροιά. Σε έναν από τους λογαριασμούς έβαλε μια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου (σημαία LGBT) ενώ παράλληλα ανάρτησε την φράση “Γεια σας ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό είμαι Gay και περήφανος #Gaypride #OrlandoWillNotBeForgotten !!! #Ghostnation.» Ανάλογη τύχη γνώρισαν και άλλοι λογαριασμοί του ISIS.  Ακολούθως προχώρησε και στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων των λογαριασμών αυτών (IP, τηλέφωνα). Ο ίδιο εξηγεί πως με αυτόν τον τρόπο θέλησε να υπερασπιστεί τις αδικοχαμένες ζωές της μαζικής ανθρωποκτονίας στο Orlando.

http://m.athensvoice.gr/index.php?r=site%2Fpage&view=article&id=131209&cat=topics


Πρώτη η ελληνική ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο:
Αντιτιθέμενη στην οικονομική κρίση που συγκλονίζει τη χώρα, οι Έλληνες πλοιοκτήτες εξακολουθούν να δεσπόζουν στη διεθνή ναυτιλία. Σύμφωνα με στατιστικές της εταιρείας Vessels Value (Λονδίνο), η αξία του ελληνικού εμπορικού στόλου, ο οποίος αριθμεί 4500πλοία (15% παγκόσμιου ναυτικού στόλου), ανέρχεται σε 90 δις ευρώ. Ακόμη πιο αισιόδοξα φαίνονται τα πράγματα στο μέλλον αφού από τον Μάιο έχουν πραγματοποιηθεί παραγγελίες που ανέρχονται στα 21 δισ. Δυστυχές είναι το γεγονός ότι η ίδια η χώρα επωφελείται τα ελάχιστα από τον κλάδο αυτό.

http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/18/kyriarxia-ellhniki-naytilia-pagkosmio-epipedo-axia-90disek_n_10542492.html


Η αναγνώριση του ελληνικού ταλέντου:
Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη σταδιοδρομία του . Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινάνε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας “The killing of a sacred deer”, σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου. Η ταινία επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πως η προσθήκη ενός νέου μέλους στους κόλπους της οικογένειας έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα. Το «θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία» έρχονται να στελεχώσουν μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής όπως ο Κόλλιν Φάρελ και η Νικολ Κιτμαν. Και ενώ θα συμφωνήσουμε πως το πραγματικό ταλέντο δεν χρειάζεται αστραφτερά ονόματα για να ξεχωρίσει, σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο το γεγονός πως συντελεστές αναγνωρισμένοι από το ευρύ κοινό επιθυμούν να συνεργαστούν με έναν Έλληνα καλλιτέχνη.

http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/16/culture-h-nicole-kidman-sthn-nea-tainia-tou-lanthimou_n_10497794.html

Stay positive
Επιμέλεια:Παναγιώτης Κροντηράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας