Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

43 Πρωταθλήματα και Είμαι Ξενερωμένος

Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο τεράστιες βαθμολογικές διαφορές από τους μεγάλους αντιπάλους. Κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα μεταγραφικό μπαμ κάθε καλοκαίρι. Κάθε χρόνο συμμετοχή και μεγάλα αποτελέσματα στο champions league. Ένα πανέμορφο, υπερσύγχρονο γήπεδο. Ένας πρόεδρος πραγματικός, που το 2010 όταν ανέλαβε την ομάδα έβαλε πραγματικά λεφτά και δε τα πήρε από το champions league και τα αυγάτισε. Πάνω από 20000 διαρκείας. Άρα όλα τέλεια έτσι ; Το αντίθετο. Έχουμε ξενερώσει πολύ. Πάρα πολύ. Για τρεις λόγους.


Ελάτε να συμφωνήσουμε όλοι σε κάτι. Ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Και αυτό το ξέρουν και οι πράσινοι και οι κίτρινοι και όλοι, όσο και να γκρινιάζουν. Γιατί φίλοι μου, όσο κολλημένος και να είναι κανείς, όσο να φωνάζει για διαιτησία και για εγκληματικές οργανώσεις, η διαφορά είναι +28 από ΑΕΚ και ΠΑΟ και +35 από ΠΑΟΚ, η διαφορά στα γκολ είναι +57 και οι νίκες είναι 26 σε 28 παιχνίδια. Προφανώς οι διαφορές αυτές δεν είναι απόρροια ενός εκπληκτικού Ολυμπιακού φίλοι γαύροι. Βασικός λόγος είναι, ότι οι επενδυτές απουσιάζουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να μοιάζουν πλήρως ανοργάνωτοι και αδύναμοι να τον κοιτάξουν στα μάτια τόσο σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό. Έλα φίλε βάζελε τσαντίστηκες τώρα το ξέρω είσαι και αντιολυμπιακός, αλλά οι φορές που έχεις βρίσει τον Αλαφούζο, τον Πέτριτς και τον Πράνιτς δεν μετριούνται, όπως δε μετριέται και η αγανάκτησή σου για το πως κατέληξε η ομάδα σου, από το να παίζει στα ίσα την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, να χάνει από την Ξάνθη στη Λεωφόρο. Ξεφύγαμε όμως, επανερχόμαστε.
Γιατί λοιπόν εγώ είμαι ξενερωμένος με όλα αυτά τα υποτιθέμενα συν που μου προσφέρει η ομάδα μου ;
ΛΌΓΟΣ 1) ΒΑΡΈΘΗΚΑ ΝΑ ΚΕΡΔΊΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΊΤΣΑ: Γιατί πλέον τo θεωρώ δεδομένo, τo έχω συνηθίσει και ακόμα και αν του χρόνου συμβούν τα αντίθετα δε θα με νοιάξει. Θέλω μετά από τόσες αποτυχημένες προσπάθειες μια ευρωπαϊκή πορεία, δε με απασχολεί να κάνω διπλό στην Καλλονή.  Ελάτε να πούμε αλήθειες. Αν κάποιος μας πει, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε μια ευρωπαϊκή πορεία ακόμα και στο europa league και στο να χάσεις το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟ και να σου πάρει και διπλό στο Καραϊσκάκης και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, τι θα απαντούσατε; Νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία των Ολυμπιακών θα απαντήσει το πρώτο. Γιατί σε αντίθεση με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού εμείς δεν έχουμε ζήσει την ευρωπαϊκή καταξίωση. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει για μια 5ετία να θεωρείσαι μέσα στις τοπ 10 ομάδες στην Ευρώπη και να σε τρέμουν ακόμα και τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια.
ΛΌΓΟΣ 2) ΚΑΚΌ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ:  Θέλω να βλέπω την ομάδα μου να αποτελείται από παίκτες τοπ επιπέδου και να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, δε με νοιάζει απλά να νικάει. Έχω ζήσει Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Ριβάλντο, Μιραλάς και πολλούς ακόμα που σε συνδυασμό με ένα άρτια οργανωμένο σύνολο έκαναν στο χορτάρι μαγικά πράγματα. Μ αυτά μεγάλωσα, δε θα συμβιβαστώ με το Σεμπά, ούτε καν με τον Ντουρμάζ. Δε μπορώ όταν είχα το Μήτρογλου να κάνει χατ-τρικ ματς παρά ματς να έχω τώρα τον Ιντέγιε που έχει τσακωθεί με το γκολ. Δε μπορώ να ανεχτώ όταν έχω δει αμυντικο δίδυμο Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο να βλέπω τώρα Μποτία και Ντα Κόστα που όποτε τους δίνουν τη μπάλα κάνω το σταυρό μου. Ε δε γίνεται ρε παιδιά να έζησα με Καρεμπέ και Ιμπαγάσα  και να βλέπω βασικό το Ζντιέλαρ. Επι εποχής Μαρινάκη ο μόνος που μας έδωσε απολαυστικό ποδόσφαιρο ήταν ο Βαλβέρδε για αυτό και είναι ίσως ο πιο αγαπητός προπονητής που πέρασε ποτέ απο τον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης δυστυχώς αντί να μην ασχολείται με την κατάσταση των άλλων και να κάνει πραγματικά μεγάλη την ομάδα, εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία αντιπάλων και κάθε χρόνο η ποιότητα του ρόστερ χαμηλώνει. Και ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό. Και νευριάζει.
ΛΌΓΟΣ 3) ΥΠ'OΝΟΙΑ ΒΡΩΜΙ'AΣ: Δε τη γουστάρω αυτή την ιστορία με την εγκληματική οργάνωση, ούτε με το noor 1, ούτε με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, ούτε με τα πακιστανικά τηλέφωνα ούτε με τίποτα από αυτά. Δεν εξετάζω αν τελικά όλα αυτά αποδειχτούν αληθή και αν τελικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού καταδικαστεί, που το πιο πιθανό από την εξέλιξη των υποθέσεων είναι να αθωωθεί σε όλα τα μέτωπα. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Ποιος πιστεύει ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι καθαρός; Για τους πάντες κάτι έχει γραφτεί και ακουστεί. Για το Μαρινάκη όμως γράφονται κάθε μέρα. Να λήξουν τώρα αυτές οι υποθέσεις με δική του πρωτοβουλία και αν είναι αθώος να μηνύσει όποιον τον συκοφαντούσε και καθισμένος στις δάφνες του να κερδίσει από όλους το σεβασμό και αν είναι ένοχος να φύγει από τον Ολυμπιακό. Το να πλανάται στην ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα τα τελευταία χρόνια, μια απαξίωση για την ηθική αξία του συλλόγου και το "ψεύτικο" των πρωταθλημάτων και των νικών κάνει κακό στον Ολυμπιακό. Πολύ μεγάλο κακό.

Τι χρειάζεται λοιπόν ο Θρύλος; Να διώξει τα σύννεφα πάνω από το Καραΐσκάκη, εκμεταλλευόμενος τα χρήματα που παίρνει κάθε χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να κάνει μια υπέρβαση και να φέρει παίχτες υψηλού επιπέδου και έτσι παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να το συνδυάσει με μια μεγάλη πορεία. Και αν γίνει έτσι, τον επόμενο χρόνο το Καραΐσκάκης θα γεμίζει και με τη Βέροια. Αν δε τα κάνει, η γκρίνια θα μεγαλώσει και δεν ξέρω που θα οδηγήσει.

Επιμέλεια : Λάμπρος Αναστασό

10 σχόλια:

  1. Το προβλημα για μενα δεν ειναι μονο ο Μαρινακης, ο Ολυμπιακος η οτι το παιρνουμε καθε χρονο στο +40. Τα τελευταια χρονια η ομαδα θα μπορουσε στην Ευρωπη να κανει το βημα παραπανω. Συμφωνω με αυτα που λες αλλα στην Ευρωπη το παραδειγμα του παναθηναικου δεν στεκει πλεον. Ο Ολυμπιακος δεν ειναι φτιαγμενος να κλεινεται πισω και να παιζει το γνωστο αντιποδοσφαιρο αλλα το να δημιουργει, το να παιζει με τους μεγαλους και να τους κοιταει στα ματια ειδικα στο Καραισκακη. Ο Ολυμπιακος του Μαρινακη κανει καλυτερες πορεις στην ευρωπη απο του Κοκκαλη, ποτε τελευταιος αλλα αυτο δεν αρκει. Κατα την γνωμη μου λειπει η λεπτομερεια που θα κανει την διαφορα. Δεν λεω να γινουμε Μπενφικα και Ζενιτ αλλα ουτε Βασιλεια δεν γιναμε που και εκει μονη της παιζει στο Ελβετικο πρωταθλημα. Ο αποκλεισμος απο την Γιουναιντεντ και ο φετινος αποκλεισμος απο την Αρσεναλ και Αντερλεχτ αυτο δειχνουν. Μας εχει φαει ο κομπλεξισμος και αυτο ειναι τρανο παραδειγμα οταν οι αλλοι εχουν πεσει γ κατηγορια και καποιοι αλλοι που εμφανιζονται ως κυριοι ανταγωνιστες αποκλειονται απο ομαδα του Αζερμπαιτζαν. Γινομαι κουραστικος αλλα παντα στο τελος στην ευρωπη καταρρεει η ομαδα αρα δεν φταινε οι προπονητες. Εγω πιστευω οτι φταινε ολα ειμαστε αυτοκαταστροφικοι στο ποδοσφαιρο μεχρι ΑΗΔΙΑΣ μην πω ΜΑ...ΚΙΑΣ. Δεν γραφω την τελευταια λεξη ολοι για να περασει παρακαλω σεβαστειτε τον κοπο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν τα σχόλια δεν ειναι υβριστικά πάντα περνάνε να το ξέρετε. Διαφωνώ πολυ στο κομμάτι του ότι ο Ολυμπιακός παίζει μπάλα στην ευρώπη. Δεν παίζει και καλά κανει γιατι πρέπει να κλειστεί πίσω και αυτό κανει. Οι μόνες χρονιές που δε το έκανε ήταν με βαλβέρδε για αυτό τον λατρέψαμε. Επαναλαμβάνω δε με αφορά τι κάνουν οι άλλοι και ότι χάνουν απο την Καμπάλα όπως είπατε. Με νοιάζει τι κάνει ο Ολυμπιακός. Και πουθενά δεν έγραψα οτι ο Μαρινάκης είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήμουν σαφής στο σε τι μου φταίει ο Μαρινάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αν ειναι αθωος ο μαρινακης" χαχαχαχα και γενικα εξυγίανση δε παιζει αρα ο καθε γαυρος καλο θα ταν να ευχαριστιεται καναν ασσο με τον βαζελο στο καραισκακη η κανα διπλο δτην τουμπα γτ μεχρι εκει μπορει...για τις ευρωπες δε θελει μονο κεφαλαιο ,θελει και χημεια σε ροστερ που αμα το αλλαζεις καθε χρονο χλωμό το βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άρθρο είναι λάθος...φοράς καταρχήν τα κόκκινα γυαλιά που φοράει ο Τσουκαλάς ό κυρ-Σαββας και ο Καραπαπας...Πως γίνεται κάθε χρόνο να βρίσκεται αιώνιος πρωταθλητής ο ολυμπιακός;;;Δε λέω πως ποτέ δεν είχε καλή ομάδα προς θεού, αλλά όποτε σκάλωνε έστω και για λίγο έπαιρνε την βοήθεια που χρειαζόταν...Τα παραδείγματα πάρα πολλά...Πρωτάθλημα 2008,το ματς με τον ΠΑΟ-το λεγόμενο και γω κάλυπτα τον Κατσουράνη, ο τελικός κυπέλλου με τον Αστέρα,η υπόθεση Ζωγράφου και άλλα πολλά.Δε λέω πως οι άλλες ομάδες (μεταξύ και της ΑΕΚ που είμαι) είναι καθαρές.Και ο Μελισανίδηςκαι ο Αλαφουζος βρωμικοι μπορεί να είναι αλλά απλά αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό είναι εμετικό.Με τα 30 εκ. καθε χρόνο από το Τσαμπιονς Λιγκ και ο Πανθρακικός ομαδάρα θα έφτιαχνε.άλλα και πάλι με ολα αυτά τα λεφτά ΠΟΤΕ ο οσφπ δεν έκανε πορεία στο εξωτερικό όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ...Και πιο συγκεκριμένα για να απαντήσω σε αυτά που σε χαλανε στον "θρυλο"...Πρωτον η Ελλαδίτσα όπως λες πριν τα χρόνια κυριαρχίας-ας το πω ετσι- του οσφπ μια χαρά πρωτάθλημα είχε.Με φαβορί που μπορεί να έχαναν ακόμη και απο τον τελευταίο και με πρωταθλήματα που κρίνονταν στις τελευταίες αγωνιστικές και όχι απο τον Νοεμβρη.Δευτερο "κακό ποδόσφαιρο".Όταν αποκτάς 5 ομάδες δορυφόρους που τους δίνεις κάθε χρόνο δανεικούς και πολύ πιθανό χρήματα περιμένεις κάτι διαφορετικό;;Και αυτό σου γυρίζει μπουμερανγκκ αφού υποβαθμιζεται το προϊόν και δεν έρχονται πλεον κάλοι παίχτες.όσον αφορά τη τρίτη παρατήρηση δεν την σχολιάζω καν γιατί δεν υπάρχει υπόνοια βρωμιάς αλλά ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ(χειραγώγηση παιχνιδιών,Κοσκωτάς,Siemens,"ο ολυμπιακός και το αιγάλεω να κερδάει",πακιστανικά τηλέφωνα και άλλα πολλά που δε γνωρίζουμε).Για αυτό άσε λοιπόν να είναι ξενερωμένος κανένας άλλος όχι εσύ.ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε. Διάβασε πάλι τι γράφεις και δες το πόσο αντικειμενικός είσαι και διάβασε ότι εμένα που έχω γραψει για τον παναθηναικό και τις πορείες του με συγκρίνεις με τον τσουκαλά. Φοράς πολύ αντιολυμπιακά γυαλιά. Και λιγότερη ειρωνία για να μπορέσει να γίνει συζήτηση. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ποποπο συμφωνώ με την παρατήρηση σου για το ρόστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν φοράω "πολύ αντιολυμπιακά γυαλιά" και δεν σε ειρωνεύτικα λέγοντας σε Τσουκαλα.Θεωρώ ότι για να είσαι στη Νομική και για να γράφεις ορισμένα αρκετά καλά άρθρα δεν είσαι "Τσουκαλας".Ειρωνία βέβαια είναι να έχεις φωτογραφία ενός εγκληματία και από πάνω να γράφει "ΕΔΩ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ" ...Παρόλα αυτά και τον ολυμπιακό εκθείασα λέγοντας ότι καποιες χρονιές είχε την καλύτερη ομάδα και έπιρνε το πρωτάθλημα αλλά και Αλαφούζους,Μελισανιδηδες κατέκρινα λέγοντας τους βρώμικους.Οπότε δεν νομίζω να μην είμαι αντικειμενικός...Όμως σε ότι και να έγραψα ΔΕΝ απάντησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαφωνώ με όσα λες απλά. Όταν ο παναθηναικός πήρε επι σισέ το πρωτάθλημα και βγήκε τσαμπιονς λιγκ την επόμενη χρονιά σχεδόν διαλύθηκε. Άρα το ότι τα λεφτά του τσαμπιονς λιγκ μόνα τους σε κάνουν ομαδάρα δεν ισχύει. Για τους δανεικούς. Πάρε ολες τις μεγάλες ομάδες από όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Όλες δίνουν δανεικούς τους μικρούς και όσους δεν πουλιούνται και δεν τους κάνουν. Από τη Μπάγερν μέχρι τη Ρεάλ. Ψάξε το θα δεις ότι έχω δίκιο. Τώρα τα υπόλοιπα γενικά που είπες τα καταδικάζω όλα. Έχω παίξει αντίπαλος με το αιγάλεω στο γήπεδο και το έχω ζήσει, και τον Κοσκωτά πρώτα οι Ολυμπιακοί τον διώξανε. Γράφε το όνομα σου αν μπορείς να ξέρω με ποιον μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικο αρθρο!!
    Ισως λιγο υπερβολικο σε ορισμενα σημεια αλλα πολυ καλο
    Συγχαρητηρια παιδια..συνεχιστε την καλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας