Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Συμβούλιο Αρχηγών

Τις προάλλες (05/04/2016) ο Β. Λεβέντης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελληνικής κυβέρνησης με ένα απλό αίτημα, τη σύγκλιση συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων. Ακόμη, στην επιστολή αυτή διατυπώνει το αίτημα, πριν υπογράφει ο Πρωθυπουργός οποιαδήποτε αξιολόγηση  να προηγείται μια συζήτηση με τους υπόλοιπους αρχηγούς. 
Θεωρώ ότι αυτό το αίτημα είναι εξαιρετικά λογικό, δηλαδή να γίνεται μια συζήτηση του τί αξιολογήθηκε και ποιές είναι οι επόμενες απαιτήσεις των θεσμών, προτού "πέσουν" οι υπογραφές. Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κατάσταση, στην οποία δε χωράει η "αυθαιρεσία". Δε χωράει η μη ενημέρωση πάντων. Εάν αρχίσουν και "πέφτουν υπογραφές", χωρίς να υπάρχει γνώση εκ των προτέρων ποιό χαρτί υπογράφεται και τις απαιτήσεις που διατυπώνονται σε αυτό το χαρτί, τότε η χώρα θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Και δυστυχώς υπάρχει χειρότερο. Οπότε έφτασε η ώρα ο κ. Τσίπρας να αναλάβει έναν περισσότερο ηγετικό ρόλο εντός της Βουλής και να επιφέρει ομόνοια μεταξύ των κομμάτων. Έτσι δεν παρουσίασε, ούτως ή άλλως, τον εαυτό του στις περασμένες εκλογές; Ήρθε, λοιπόν ο καιρός να αποδείξει τί ικανότητες διακυβέρνησης κατέχει. 
Η Ελλάδα, η Ελληνική κοινωνία, για όλα τα προβλήματα που τη μαστίζουν (οικονομικό, προσφυγικό κλπ.) χρειάζεται μεγάλες προσωπικότητες, οι οποίες θα φανούν, θα αναλάβουν έργο και μετά θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του έργου, ή θα λάβουν αντίστοιχα εύσημα. Σημασία, κατ'εμέ, δεν έχει εάν θα γίνει κάποιο λάθος, γιατί λάθη στην πολιτική έχουν γίνει πολλά και πάντα θα γίνονται -άνθρωποι είναι κι αυτοί- αρκέι να μην είναι εσκεμμένα. Σημασία έχει αυτή τη δεδομένη στιγμή, κάποιος να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να προσπαθήσει έστω να βγάλει τη χώρα από αυτήν την κατάσταση. Δε γίνεται να περιμένουμε τα αυτονόητα από έναν Λεβέντη, ο οποίος προσπαθούσε να μπει στη Βουλή τόσα χρόνια. Δεν είναι δυνατόν, ανάμεσα σε τόσους αρχηγούς κομμάτων, ο μόνος λογικοφανής να είναι ο άνθρωπος που ευχόταν διάφορες ασθένειες σε παλιούς πρωθυπουργούς. Μόνο και μόνο αυτό δείχνει σε τί επίπεδο έχει φτάσει η πολιτική στην Ελλάδα. 
Οπότε κ. Τσίπρα, αναλάβετε τις ευθύνες σας, συνεργαστείτε με τους υπόλοιπους πολιτικούς και βρείτε μια λύση. Είναι καθ'όλα λογικό το αίτημα τυ αρχηγού της Ένωσης Κεντρώων και θα είναι μια πραγματικά έκπληξη να μην υλοποιηθεί. 

Η επιστολή του κ. Λεβέντη πρός τον κ. Τσίπρα

ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Κ. Αλέξη Τσίπρα
Αθήνα, 05.04.2016

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Στισ 4 Απριλίου, απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία του ζητούσα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία Του.
Στην επιστολή μου αυτή, εξηγώ για ποιούς λόγους ζήτησα κάτι τέτοιο. Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατιας στην απάντησή Του, με παρέπεμψε σε Εσάς, γιατί θεωρεί πως το αίτημά μου μόνον Εσείς είστε θεσμικά και πολιτικά αρμόδιος να το ικανοποιήσετε.
Ενθυμείστε κ. Τσίπρα, ότι στην τελευταία σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησα επίμονα πλην του προσφυγικού, να συζητηθεί και το ζήτημα της οικονομίας της χώρας ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης, την οποία υποθέτω ότι και Εσείς θεωρείτε κρίσιμη προϋπόθεση για την παραμονή μας στο Ευρώ και για την επίτευξη σχέσεων συνεργασίας με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. 
Θεωρώ κ. Πρόεδρε, ότι οι σχέσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ διαταράχθησαν ανεπανόρθωτα από την υποκλοπή των συνομιλιών των ξένων αποστολών και τώρα κινδυνεύει η χώρα να αντιμετωπίσει σκληρότερα μέτρα και ένα κλίμα δυσπιστίας στις σχέσεις της με τους δανειστές.
Στη σύνδοδ των Πολιτικών Αρχηγών αρνηθήκατε όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί την ικανοποίηση της πρότασης μου αυτής και βαδίζετε προς μια συμφωνία και οδηγείτε εσείς ως Πρωθυπουργός τη χώρα σε δεσμεύσεις που σίγουρα θα αποτελούν μεγαλύτερο αλυσοδέσιμο για τον ταλαιπωρημένο από εξαετίας από τα μνημόνια ελληνικό λαό. 
Θεωρώ, ότι έχετε χρέος πριν υπογράψετε την οποιαδήποτε αξιολόγηση ή συμφωνία να ενημερώσετε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με νέα σύνοδο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν δεν το πράξετε, θα είστε εκτεθειμένος ενώπιον του λαού και της ιστορίας.

ΥΣ. Σας επισυνάπτω αντίγραφα της επιστολής μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και της απάντησής Του προς εμένα.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της "Ένωσης Κεντρώων" 
Βασίλειος Λεβέντης

Πηγή της επιστολής: Ναυτεμπορική
Επιμέλεια: Βασίλης Κατσάμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας