Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η Ώρα Του Final Four Έφτασε

Μετά από μια ακόμα εκπληκτική αναμέτρηση ανάμεσα στην Lokomotiv Kuban και την Barcelona ξέρουμε πλέον ποιες θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Και μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ο τίτλος του πρωταθλητή θα αλλάξει χέρια καθώς η περσινή πρωταθλήτρια Real Madrid αποκλείστηκε στα playoffs.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη ομάδα που κατάφερε να προκριθεί στο final four του Βερολίνου ήταν η CSKA Moscow η οποία είχε να αντιμετωπίσει το σχετικά εύκολο εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα. Ο οποίος αν και ήταν από την αρχή το αουτσάιντερ δυσκόλεψε αρκετά τη ρωσική ομάδα και στα τρία παιχνίδια χώρις όμως να κερδίζει κανένα από αυτά και χάνοντας τελικά τη σειρά με 3-0. Οι δύο επόμενες ομάδες κατόρθωσαν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Βερολίνο την ίδια μέρα. Ο λόγος βέβαια για τη Fenerbache Ulker και την Caja Labroral. Η Fenerbache κατάφερε κάτω από τις οδηγίες του τεράστιου Zelico Obradovic να διαλύσει κυριολεκτικά τη Real Madrid καθώς κατατρόπωσε την ισπανική ομάδα νικώντας την με πάνω από 12 πόντους και στις 3 αναμετρήσεις τους.
Από την άλλη μέρια η έτερη ισπανική ομάδα των playoff Caja Laboral νίκησε τον Παναθηναικο ο οποίος αν εξαιρέσουμε το δεύτερο παιχνίδι ήταν αρκετά κακός και δεν άξιζε την πρόκριση στο Final Four. Η ισπανική ομάδα είχε για ηγέτες τους 2 αμερικάνους της τον Mike James και τον Darius Αdams αλλά και τον Γιάννη Μπουρούση που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της σειράς. Και η τελυταία ομ΄δα, την οποία μάθαμε χτες , η Lokomotiv Kuban ενώ έχανε 2-1 απο την Barcelona κατόρθωσε να κερδίσει το 4ο παιχνίδι στην έδρα της ισπανικής ομάδας να φέρει τη σειρά πίσω στη Ρωσία και τελικά να πάρει το εισιτήριο για το Βερολίνο.
Σε αυτό το Final Four υπάρχουν αρκετά αξιοσημείωτα πράγματα. Αρχικά θα είναι το πρώτο Fianl Four απο το 2008 και μετά όπου κανένας εκ των Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Real Madrid και Barcelona δεν θα συμμετάσχει. Επίσης μπορεί η Ελλάδα να μην εκπροσωπηθεί άμεσα μέσω του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αλλά θα εκπροσωπηθεί έμμεσα. Προπονητές στη Lokomotiv Kuban και στην CSKA Moscow είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Ιτούδης αντίστοιχα ενώ στη Fenerbache αγωνίζεται ο Κωστας Σλούκας και στην Caja Laboral ο Γιάννης Μπουρούσης.



Εν κατακλείδι λοιπόν ο πρώτος ημιτελικός θα είναι μεταξύ των δυο ρωσικών ομάδων της Lokomotiv Kuban και της CSKA Moscow και ο δεύτερος ανάμεσα στην Caja Laboral και της Fenerbache. Προσωπικά πιστεύω πως από το Βερολίνο κυπελλούχος θα φύγει η Fenerbache. Αν και θα ήταν ωραίο ο τελικός να είναι ανάμεσα στο Zelico Obradovic και το Δημήτρη Ιτούδη, το δάσκαλο και το μαθητή δηλαδή. Όλα θα κριθούν στις 13-15 Μαίου.

Επιμέλεια : Γιάννης Τσουβελεκάκης
http://athanatimousikiesti.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας