Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

"ΠΑΜΕ COACHELLA KAI ΓΡΗΓΟΡΑ"

Εννοείται πως δεν είναι ερώτηση. Αν μου έλεγε κάποιος "Λαμπρινή , πάμε COACHELLA και γρήγορα" θα τα παρατούσα όλα και θα πήγαινα.Μιλάμε για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ των Η.Π.Α.  , το οποίο τα τελευταία 16 χρόνια φιλοξενείται στους χώρους του Emprire Polo Club, στην έρημο του Κολοράντο, στην Καλιφόρνια. Το ολοκληρωμένο όνομα του φεστιβάλ είναι " Coachella valley Music and Arts Festival" , αλλά για συντομία έχει επικρατήσει σκέτο Coachella . Παρόλα αυτά το ολοκληρωμένο όνομα, είναι αυτό που περιγράφει ακριβώς τι είναι το festival . Και αυτό θα το ανακαλύψουμε και μαζί. Φέτος , η πρώτη φάση του φεστιβάλ έλαβε χώραν στις 15-17 Απριλίου και συνεχίζεται και στις 22 με 24 του μήνα , όπου και ολοκληρώνεται για το 2016.

Ο ιδρυτής του , ονομάζεται Paul Tollet , αλλά όλη αυτή η προσπάθεια οργανώθηκε από την Goldenvoice , μια θυγατρική της AEG live. Διάφορα είδη μουσικής , όπως indie, rock , hip hop και ηλεκτρονική μουσική περιλαμβάνονται  στο event ,αλλά επίσης και εγκαταστάσεις τέχνης και αγαλμάτων. Για το 2016 υπήρχαν εγκαταστάσεις από 11 καλλιτέχνες ( Armpit,Alex Aprechea,The Date Farmers, Philip K Smith III, Jimenez Lai κ.λ.π.).Στο τεράστιο χώρο του polo club , υπάρχουν διάφορες σκηνές , στις οποίες πραγματοποιούνται οι live  μουσικές εμφανίσεις. Οι πιο γνωστές είναι:το Coachella stage, Οutdoor Theatre , Cobi Tent, Mojave Tent και Sahara Tent, επίσης το 2006 και το 2011 χρησιμοποιήθηκε μια μικρή Οasis Dome , ενώ το 2013 το Yuma stage προστέθηκε στην παρέα.

Ας μιλήσουμε για την ιστορία της Coachella ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο. To  1993 οι Pearl Jam είχαν διοργανώσει την συναυλία τους στο Empire Polo club . Αυτή η συναυλία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορία μας , γιατί τότε κατάλαβαν όλοι τις δυνατότητες του χώρου για κάτι μεγαλύτερο από μια απλή συναυλία. Με αποτέλεσμα τον Οκτώβριο του 1999 να πραγματοποιηθεί το πρώτο Coachella πάνω από  2 μέρες, μετά την καταστροφή του Woodstock '99, ενός μεγάλου μουσικού φεστιβάλ για την εποχή.Ο χώρος του club για το 2000 δεν διοργάνωσε κάποιο event. To 2001 επιστρέφει δυναμικά η Coachella ως μονοήμερο event που θα γινόταν κάθε χρόνο. Το 2002 προστέθηκε και δεύτερη μέρα , ενώ το 2007 παίρνει την μορφή του τριήμερου event.Όμως , λόγω, μεγάλης απαίτησης από το κοινό το 2012 βρίσκουμε το festival να γίνεται και δεύτερη εβδομάδα πάλι τριήμερο. Φτάνοντας, μέχρι σήμερα να είναι το ετήσιο έθιμο του Απριλίου, που ανα δεύτερη εβδομάδα πραγματοποιούνται τα τριήμερα.
Η κεντρική ιδέα του Tollet για το Coachella ήταν η εξής : "Ίσως αν βάζαμε να τραγουδήσουν trendy τραγουδιστές όλοι μαζί, που δεν είναι αναγκαίο να είναι οι πρώτοι στα μουσικά charts, ίσως θα ήταν ο απόλυτος μαγνήτης για τους θεατές". Έτσι , και έγινε! Μεγάλα ονόματα όπως :AC/DCAmy WinehouseBjörkDr. Dre and Snoop DoggPrinceGuns N' RosesArcade FireWu-Tang ClanColdplayThe KillersRadioheadDaft PunkMadonnaThe CureKanye WestEminemGorillazThe Black KeysPaul McCartneyRage Against the MachineBeckNine Inch NailsThe StrokesThe White StripesJay-ZLana Del ReyBeastie BoysMuseFlorence and the MachineRed Hot Chili Peppers, and Foo Fighters έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ. Κάθε χρόνο και πιο πολύ και πιο γνωστοί. Φέτος , συμμετείχε  και ο G-EAZY , ένας ανερχόμενος rapper που ακόμα στην Ελλάδα τον ξέρουν λίγοι και πιο πολύ από τα εμπορικά κομμάτια του. 
Κάποια τελευταία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Το coachella είναι travelling festival , αυτό σημαίνει ότι πολλοί ταξιδεύουν για να το δουν . Για τους celebrities παγκοσμίως είναι στο ετήσιο bucket list τους. Για φέτος αναμένεται να κερδίσουν $704.75 εκ. Παρόλα αυτά η TOMMORLAND είναι  πρώτη από το coachella στους προορισμούς . Τέλος , αν έχεις ενθουσιαστεί και θες να πας να ξέρεις ότι σε περιμένουν άπειρες γαστρονομικές επιλογές , άφθονο αλκοόλ, εγκαταστάσεις yoga κλπ,δραστηριότητες , και ένα κατάστημα hm που λανσάρει αποκλειστικά και μόνο outfit του festival.
P.S. : υπάρχει ειδικό app για το φεστιβάλ και ορίστε και το site ----->https://www.coachella.com/home/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας