Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τη Βίασαν ; Καλά της Έκαναν!

Ναι ναι ναι παιδιά. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που όταν ακούσουν, ότι μια γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού θα αντιδράσουν έτσι. Έχω με τα αυτιά μου ακούσει μητέρα, να λέει για τις 12χρονες συμμαθήτριες του γιου της " Τις βλέπεις πως ντύνονται ; Αν μετά ο γιος μου τους ορμήξει, θα φταίει ; Άντρας είναι."



Οι προηγούμενες απόψεις μου δημιουργούν συναισθήματα μεταξύ γέλιου και αγανάκτησης. Και το χειρότερο είναι, ότι εξακολουθούν να έχουν υποστηρικτές ακόμα και εν έτει 2016. Γιατί ;
Γιατί η κοινωνία μας είναι φαλλοκρατική. Ίσως όχι με την ένταση του παρελθόντος, αλλά ισχυρά κατάλοιπα αυτής της θεώρησης εντοπίζονται ακόμα. Νόμιζα ότι οι άνθρωποι, που υποστηρίζουν το " καλά της έκανε ", έχουν πλέον εξαφανιστεί. Έπεσα έξω. Μπορείτε να το δείτε κι εσείς. Κάνετε κάτι απλό. Επιλέξτε οποιαδήποτε είδηση για κοπέλα που βιάσθηκε και πηγαίνετε στα σχόλια. Θα δείτε ότι στα 10 σχόλια το 1 θα περιέχει φράσεις τύπου " καλά της έκαναν", " ας πρόσεχε ", "να μην προκαλούσε".
ΟΧΙ!. ΚΑΙ ΓΥΜΝΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Πώς είναι δυνατόν αυτά να μην είναι τα ευκόλως εννοούμενα τον 21ο αιώνα, ρε παιδιά ; Ειλικρινά το να επιχειρηματολογήσω γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να ασελγήσει σε μια κοπέλα, μου φαίνεται ίδιο με το να επιχειρηματολογήσω γιατί στις 10 το πρωί είναι μέρα και όχι νύχτα. Και ας υποθέσω αισιόδοξα σκεπτόμενος, ότι οι άνθρωποι με απόψεις σαν της γυναίκας που προανέφερα είναι απλώς αμόρφωτοι και ανόητοι και δε θα πειράξουν κανέναν. Με τους εμπράκτως βιαστές όμως τι γίνεται;
Δεν πιστεύω ότι σκέφτονται κάτι. Δεν πιστεύω ότι είναι μισογύνηδες. Πιστεύω ότι είναι απλώς άρρωστοι. Τέτοιοι άνθρωποι χρήζουν ψυχιατρικής θεραπείας και ακόμα και σαν ποινή για το έγκλημα του βιασμού, η φυλάκιση είναι άχρηστη. Δε μπορώ να διανοηθώ, ότι γίνεται να έχεις τη λογική σου και να αναγκάσεις με τη βία μια γυναίκα να κάνει sex μαζί σου. Είναι πέραν της λογικής αυτό το πράγμα. Εκτός αν η μη μόρφωσή σου σε καθιστά άνθρωπο των σπηλαίων, που δε τη θεωρώ προφανώς τη συνηθέστερη περίπτωση.
Εσείς κορίτσια όμως τι πρέπει να κάνετε ; Να προσέχετε τον εαυτό σας. Μακάρι να μη χρειαζόταν, αλλά πρέπει. Το να κυκλοφορείτε μόνες σας, ημίγυμνες, 3 το πρωί, στην πλατεία Ομονοίας, παρόλο που είναι αναφέρετο δικαίωμα σας και κανείς δεν επιτρέπεται νομικά και ηθικά να σας πειράξει, δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα είναι τεράστιο ρίσκο. Το να μην το κάνετε δε σημαίνει ότι αποδέχεστε τη μείωση των δικαιωμάτων σας ή ανέχεστε το φαλλοκρατικό στοιχείο κοινωνίας. Δεν ανατρέπονται αυτά τα στοιχεία, αν παίζετε το κορμί σας κορώνα γράμματα. Βάσει στατιστικών μετρήσεων 1 στις 10 γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού. Η επίγνωση μιας κατάστασης δε μεταφράζεται ως υποταγή σε αυτή.
Για να κλείσουμε,γιατί ίσως το κούρασα. Άρρωστοι και τρελοί άνθρωποι υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι η κοινωνία και ο καθένας μας ξεχωριστά πως αντιδρά απέναντι σε τέτοιες πράξεις. Γιατί με απόψεις τύπου " καλά της έκανε" έχουμε πρόβλημα. Σοβαρό.


Επιμέλεια : Λάμπρος Αναστασό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας