Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Η Ολοκλήρωση Ενός Θαύματος

Το θαύμα. Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του αθλητισμού διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια μας και ολοκληρώθηκε χτες μετά από την ισοπαλία της Chelsea με την Tottenham. Στεύοντας με αυτόν τον τρόπο τη Leicester πρωταθλήτρια Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία της.



Αλλά πριν φτάσει η Leicester σε αυτή την εξωπραγματική κατάκτηση του τίτλου έπρεπε να περάσει πάρα πολλά. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Στις 3 Απριλίου 2015 οι αλεπούδες ήταν 7 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και όλα έδειχναν πως η ομάδα θα επέστρεφε και πάλι στην Championship δηλαδή τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Με 9 αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος η Leicester χρειαζόταν ένα πραγματικό θαύμα για να σωθεί. Και αυτό θαύμα έγινε. Κέρδισε 7 από τα εναπομείναντα 9 παιχνίδια βάζοντας από κάτω της τη Hull, τη Burnley και την QPR και καταφέρνοντας έτσι να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας για μια ακόμη χρονιά.
Το καλοκαίρι όμως του 2015 έφερε  αλλαγές στην ομάδα του νησιού. Αρχικά η διοίκηση της ομάδας αποδέσμευσε τον Nigel Pearson από τα χρέη του προπονητή και προσέλαβε στη θέση του τον πρώην προπονητή της εθνικής μας ομάδας Claudio Ranieri. O Ranieri δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου το ρόστερ της ομάδας αλλά έκανε δυο πολύ σημαντικές μεταγραφές. Τον Christian Fuchs απο τη Schalke και τον εκπληκτικό N'kolo Kante απο την γαλλική Caen. Ξεκινώντας τη season ο στόχος της Leicester προφανώς και ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Όμως παιχνίδι με παιχνίδι έπαιρνε θετικά αποτελέσματα με αποκορύφωμα τις 19 Δεκεμβρίου όπου κέρδισε την Everton με 3-2 και έπιασε για πρώτη φορά την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ενώ ένα χρόνο πριν βρισκόντουσαν στη τελευταία θέση. Τα αποτελέσματα συνέχιζαν να έρχονται. Και με 3 αγωνιστικές να απομένουν η Leicester απέδρασε και από το Old Trafford φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την Manchester United και περίμενε να στραβοπατήσει η Tottenham απέναντι στη Chelsea. Με το 0-2 του ημιχρόνου υπέρ της Tottenham όλοι πίστευαν πως η μάχη του τίτλου θα κρατήσει μέχρι τη τελευταία αγωνιστική. Αλλά η Chelsea έκανε την αντεπίθεση, ισοφάρισε το ματς σε 2-2 και έδωσε έτσι τον τίτλο στη Leicester 2 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.
Όσον αφορά τους παίχτες της Leicester, τι να πει κανείς. Ότι και να πεις είναι λίγο για αυτούς τους αθλητές. Τους εκπληκτικούς Vardy και Mahrez, με τον πρώτο να ψηφίζεται από τους δημοσιογράφους καλύτερος ποδοσφαιριστής και τον δεύτερο από τους παίχτες. Η επιτυχία όμως των αλεπούδων δεν βασίστηκε μόνο στον Vardy, Mahrez Kante αλλά σε όλους τους παίχτες και στην απίστευτη συνοχή και χημεία που είχαν μεταξύ τους. Μην ξεχνάμε όμως την καρδιά... Το πάθος των παικτών και του Ρανιέρι. Αυτών των ποδοσφαιριστών που επί εννέα μήνες τράβηξαν το κουπί, ανεβάζοντας σταδιακά τον πήχη, έχοντας ξεκινήσει απλά και μόνο με την ελπίδα της επιβίωσης. Παρατηρώντας τους στον αγωνιστικό χώρο, τη στήριξη που έδιναν ο ένας στον άλλον, τις αντοχές τους, το πείσμα τους ακόμα κι όταν ήταν κουρασμένοι και δεν είχαν κουράγιο γι' άλλο σπριντ.
H ομάδα με το 12ο μεγαλύτερο budget στο νησί κατάφερε να κονταροχτυπηθεί με τιτάνες του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και όχι μόνο να αντέξει αλλά να τους ξεπεράσει όλους και να κατακτήσει την κορυφή στο καλύτερο και στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου. Και για να καταλάβετε το μέγεθος του κατορθώματος της Leicester από το 1995 και μετά μόνο 4 ομάδες είχαν κατακτήσει την Barclays Premier League η Manchester United,η Manchester City, η Arsenal και η Chelsea. To μόνο πράγμα που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να συγχαρούμε τη Leicester για αυτό το εκπληκτικό και εξωπραγματικό επίτευγμα της και να πούμε ένα τεράστιο στον Claudio Ranieri και στους παίχτες του που μας έκαναν να πιστέψουμε πως στον αθλητισμό ΌΛΑ είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει θέληση και σκληρή δουλειά.




Επιμέλεια: Γιάννης Τσουβελεκάκης
http://athanatimousikiesti.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας