Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Μη Γελιέστε, Aυτός μας Αξίζει

Ποιος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βγει στην τηλεόραση και να κάνει αναπαράσταση σεξουαλικής επαφής;
Ποιος είναι εκείνος που μπορεί να φιλάει τα μπράτσα του και να πέφτει κάτω για να κάνει push ups;
Ποιος είναι ο τύπος που τον μάθαμε όλοι για το πόσο γελοίος είναι;
Μα φυσικά, ο καινούριος showman της Ελλάδας. Η νέα διασημότητα. Κυρίες και κύριοι ο Τάσος Ποτσέπης.


Έλεγα μέσα μου : Συγκρατήσου, δε θα γράψεις για αυτόν ένας γελοίος είναι, κοίτα τον απλά και ξεκαρδίσου. Δε λέω, γέλασα. Πολύ. Μετά έκανα όμως την πολύ απλή σκέψη. Αυτός ο άνθρωπος είναι η διασημότερη τηλεοπτική περσόνα τον τελευταίο μήνα. Αρχικά σοκαρίστηκα. Μετά είπα αυτό που έγραψα και στον τίτλο. Αυτός μας αξίζει. Γιατί;
Γιατί ο ξεπεσμός πλέον της ελληνικής τηλεόρασης δεν έχει πάτο. Η μία εκπομπή χειρότερη από την άλλη, καμία νέα ιδέα, πρότζεκτ με χαμηλό μπάτζετ, κακούς ηθοποιούς, αδιάφορους παρουσιαστές και συνεχώς προβολή των ίδιων προσώπων. Αν απλώς πάρετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα στα χέρια σας θα δείτε ότι οι μισές και πλέον τηλεοπτικές ώρες καλύπτονται από επαναλήψεις. Κρίση οκ, καταλαβαίνω αλλά δε χρειάζεται πάντα χρήματα για να έχεις έστω μία καλή ιδέα. Μη μου ξεθάβεις την Κορομηλά, φέρε μου κάποιον άλλον. Δε θέλω άλλες επαναλήψεις στο Κωνσταντίνου και Ελένης (εντάξει σ αυτό μπορεί και να θέλω) θέλω μια καινούρια σειρά που να μην είναι μια βαρετή σαπουνόπερα.
Ειλικρινά όσα χρόνια βλέπω τηλεόραση 3 σειρές έχω κάτσει να παρακολουθήσω ευλαβικά.
"Παρά Πέντε", "Πενήντα Πενήντα" "Ευτυχισμένοι Μαζί". Σιγά τα έξοδα και τα υψηλά νοήματα. Εφευρετικό χιούμορ. Τίποτα άλλο. Πλέον δεν έχουμε ούτε αυτό.
Και έρχεται ο νεαρός με το σλόγκαν "Αγάπη Μόνο", κάνει τον καραγκιόζη στο Σεφερλή και τρελαίνεται το σύμπαν, απλά και μόνο γιατί η τρομερή tv μας δεν έχει με κανέναν άλλον να ασχοληθεί. Βγαίνει σε Αναστασιάδη, Κωστόπουλο, κάνει ένα ολόκληρο ίντερνετ να ασχολείται μαζί του, τον έχουμε όλη μέρα μπροστά μας σε facebook, youtube ακόμα και στο google είναι ψηλά. Όταν πήγα να πατήσω το όνομα του, για να βρω την άνω φωτογραφία, πληκτρολόγησα τασ και το auto complete μου έβγαλε πρώτο το ονοματεπώνυμο του. Και όλα αυτά γιατί βγήκε σε μια εκπομπή φωνάζοντας "¨θέλω αγάπη" και φιλώντας τα μπράτσα του. Και δε με πειράζει αυτό. Με πειράζει που ο μέσος φοιτητής κοπιάζει ατελείωτες ώρες για να καταφέρει κάτι καλό στη μετέπειτα ζωή του και να κερδίσει κάποια χρήματα και βλέπει έναν τύπο, που βγάζει λεφτά με μόνο όπλο τη γελοιότητα του.Αυτό όμως είναι άλλη συζήτηση. Πάντως να ξέρετε, βγάζει λεφτά. Ήδη τον έχουν πάρει σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά για show, και είμαι σίγουρος ότι θα τον χρησιμοποιήσουν και διάφορες εταιρίες για να διαφημιστούν.
 Γιατί όμως ρε παιδιά; Γιατί οι σοβαροί και μετρημένοι να μένουν στο περιθώριο και να καλύπτονται από τέτοια άτομα. Γιατί να πουλάει στην Ελλάδα περισσότερο ο Ποτσέπης στον Αναστασιάδη, από την είδηση, ότι δύο αμερικάνικες εταιρείες πήραν έγκριση για να ξεκινήσουν πειράματα με σκοπό την ανάσταση νεκρού εγκεφάλου, κάτι που σε πολλά χρόνια από τώρα μπορεί να οδηγήσει και σε τεράστιες ανακαλύψεις για τη ζωή και την ανθρωπότητα.
Και δεν μας αξίζει, όπως λέει και ο τίτλος, μόνο λόγω, του τραγικά χαμηλού επιπέδου της ελληνικής τηλεόρασης. Γιατί να είστε σίγουροι, η γελοιότητα δεν "πουλάει" μόνο σε τέτοιο ανούσιο επίπεδο στη χώρα μας.Ας μεγαλώσουμε την πίτα, για να καταλάβετε τι εννοώ.
Ποιος είναι ένας απο τους πιο διάσημους δημοσιογράφους; Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Ποιος είναι ο γνωστότερος δικηγόρος της χώρας ; Ο Αλέξης Κούγιας.
Ποιος είναι ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος πολιτικός ; O Άδωνις Γεωργιάδης.


Θέλετε κι άλλα; Γιατί έχω κι άλλα.
Ο Λεβέντης, που έβγαινε στην τηλεόραση και ούρλιαζε, να πάθει καρκίνο ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου, μπήκε στη Βουλή των Ελλήνων. Ο Παύλος Πολάκης που ήθελε να βάλει 3 μέτρα κάτω απο τη γη ένα δημοσιογράφο, είναι αναπληρωτής υπουργός υγείας. Το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος είναι και δήμαρχος Στυλίδας, ονόματι "Τελεία", ήταν μέσα στα 10 πρώτα σε ψήφους, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές . Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο Αχιλλέας Μπέος, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου και πήρε κοντά στο 60%. Αρκετά νομίζω.
Κι εδώ τίθεται το ερώτημα. Για ποιο λόγο αναδεικνύουμε σε όλους τους τομείς τέτοιου είδους άτομα; Γελοία, κατώτερα των περιστάσεων, ανάξια των θέσεων που βρίσκονται και της φήμης που αποκτούν;
Γνώμη μου; Γιατί έχουμε ξεχάσει να κοιτάμε την ουσία και μένουμε στο φαίνεσθαι. Δε βάζουμε το Μπογδάνο για να ενημερωθούμε προφανώς, δε μας νοιάζει ότι έρχονται 9,5 δις μέτρα στο κεφάλι μας ώστε να δούμε κάτι εγκυρότερο, τον βλέπουμε για να πει κανένα αστείο, να γελάσουμε και λίγο με το στυλ του και that's all. Δε μας νοιάζει που ο Μπέος βρίσκεται στη φυλακή, εμείς τον ψηφίζουμε για να ελέγχει, να συντονίζει και να καθοδηγεί την πόλη μας γιατί είναι και λίγο μάγκας, είναι και διάσημος και μας αρέσει.
Κατάντια παιδιά. Κατάντια, διότι ο Τάσος Ποτσέπης και η φήμη που απέκτησε, αντανακλά την κατάσταση της κοινωνίας μας.


Επιμέλεια: Λάμπρος Αναστασό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας