Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Jon Snow,ζεις ανάμεσά μας!(;)


Jon Snow. Τον ξέρεις ονομαστικά είτε το θέλεις είτε όχι. Και παραδέχομαι ότι ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των ατόμων εκείνων που πρήζουν για το Game of Thrones όσους δεν το έχουν ξεκινήσει καν  και ούτε έχουν τέτοιο σκοπό.


Αυτό που δεν έχουμε σκεφτεί ωστόσο , σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε, είναι ότι ο Snow, αποτελεί έναν γνωστό σε όλους μας, αλλά και παραλλήλως δυσεύρετο τύπο ανθρώπου στη σημερινή εποχή.

Δυναμισμός, αυθεντικότητα και καλοσύνη. Πώς; Κι όμως! Για την ακρίβεια ο χαρακτήρας που του έχει δοθεί, αποστομώνει όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι σκληρός και αδυσώπητος(βέβαια οι γνώστες θα μου πείτε ότι τον σκότωσαν τον άνθρωπο, αλλά ας παραβλέψουμε καλύτερα αυτή τη μικρή λεπτομέρεια). Υπάρχει βέβαια και η αντίπερα όχθη,  που κάτω από το προσωπείο του γλυκού και μελιστάλαχτου ανθρώπου δικαιολογούν την αδυναμία τους και την ανικανότητα στο να προβάλλουν τις αντιλήψεις τους και να παλέψουν γι΄αυτές.

WRONG! Ο Snow, μέσα από τη γνωστή αυτή σειρά, ανταπέδειξε όλα τα παραπάνω.

Ξεκινάει ως παιδί ντροπαλό, συνεσταλμένο και κάπως κλειστό, το οποίο ωστόσο παρουσιάζει εξαιρετικές ικανότητες με ότι και αν ασχοληθεί(αν και δεν υπάρχουν και πολλά να κάνεις στο Winterfell πέραν εξάσκησης στη μονομαχία). Το πιο εντυπωσιακό σε αυτό; Δεν το έχει πάρει πάνω του αλλά ούτε και παραγνωρίζει τις δυνάμεις του.

Και έπειτα μπαίνει στη Νυχτερινή Φρουρά. Αμέσως δημιουργεί αντιπάθειες που κατ΄εμένα αυτό συνιστά καλό δείγμα, γιατί αν δεν γίνει, συνήθως αυτό σημαίνει ότι, είτε είσαι υπερβολικά αδιάφορος, είτε υπερβολικά καλός, άρα κατά 90% και ψεύτικος. Όπως προείπα γνωρίζει τις δυνατότητές του. Και ο ίδιος το βλέπει, και άτομα με εξέχουσα θέση στη Φρουρά του το αναγνωρίζουν. Θα μπορούσε να το είχε πάρει πάνω του, να ψωνιστεί και να περιφρονεί τους πάντες, πόσο μάλλον τον γλυκό και πλήρως άκακο Sam, τον οποίον αντιθέτως προστατεύει και με τον οποίον καταλήγει καλύτερος φίλος.

Και για να μη σας κουράζω, έχοντας αποδείξει την καλοσύνη και αυθεντικότητά του, ήρθε η ώρα να περάσω στο δυναμισμό. Για αρχή, είναι ένας ‘μπάσταρδος’ που για τα δεδομένα του Game of Thrones, αυτό ισοδυναμεί στη σημερινή εποχή με το να είσαι….Μπάσταρδος βασικά! Ξέχασα ότι ακόμη και στις μέρες μας τα στερεότυπα καλά κρατούν! Παρα’όλα αυτά , το γεγονός αυτό δεν είναι αρκετό για να τον οδηγήσει να κλειστεί στο καβούκι του.

Αναδεικνύεται σε αρχηγό της Φρουράς, λαμβάνει αποφάσεις απόλυτα αντισυμβατικές(Άγριοι, welcome!) χωρίς να φοβάται την αντίδραση των λοιπών και (επερχόμενο spoil για όποιον δεν το είδε), από εδώ και πέρα θα ηγηθεί ενός εμφυλίου πολέμου με αντίπαλο τον Bolton που όσο να ναι τον λες τρομακτικό σαδιστή.

Προφανώς, καθ’όλην τη διάρκεια του άρθρου κάνω παραλληλισμούς. Επίσης, δεν ζω σε έναν παράλληλο μαγικό κόσμο, γνωρίζω ότι στην πραγματική του ζωή το σχεδόν σίγουρο είναι το να μην συγκεντρώνει τα παραπάνω στοιχεία. Όμως στα σίγουρα, ο τύπος αυτού του αξιοθαύμαστου ανθρώπου όλο και κάπου θα υπάρχει εκεί έξω, απλώς είναι περιορισμένης έκδοσης γι’αυτό για την ώρα δεν μου μένει παρά να τον απολαύσω μέσα από μια σειρά.

Adios!



                                              ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: EΡΙΦΙΛΗ ΜΗΛΙΩΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας