Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Καλύτερη Εντεκάδα Season 2015-2016


Μεγάλη μέρα η σημερινή! Η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στον πλανήτη ολοκληρώνεται απόψε με τη "μάχη της Μαδρίτης". Atletico και Real θα αγωνιστούν για το τρόπαιο, σε μια αναμέτρηση που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σήμερα είναι η βραδιά που οι καλοί παίχτες γίνονται ήρωες και οι ήρωες, θρύλοι. Τελικός Champions league λοιπόν, και οι Λάμπρος Αναστασό και Μάριος Μαύρος διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την καλύτερη εντεκάδα της season. Οι επιλογές έγιναν βάσει της φετινής αλλά και συνολικής εικόνας του κάθε ποδοσφαιριστή στο champions league αλλά και στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται. Πάμε !



Λάμπρος Αναστασό

Προπονητής : Diego Simeone
Ο "Cholo" είναι ο coach που κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να έχει. Ζει με πάθος κάθε ματς, πωρώνει τους παίχτες του και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλους τους μεγάλους της Ευρώπης. Πραγματική του δήλωση: "Ευχαριστώ τις μητέρες των ποδοσφαιριστών μου που τους έδωσαν τόσο μεγάλα (καταλάβατε).

Τερματοφύλακας: Manuel Neuer
Ο άνθρωπος που εξέλιξε τη θέση του goalkeeper, όσο κανείς άλλος, πραγματοποίησε και φέτος μια καταπληκτική χρονιά κρατώντας ανέπαφη την εστία του 29 φορές, σε 52 ματς σε Γερμανία και Ευρώπη.

Δεξί Μπακ: Philipp Lahm
Ο μεγάλος αρχηγός της Bayern Munich θεωρείται αδιαμφισβήτητα το καλύτερο ακραίο μπακ στον κόσμο. Σοβαρός, εξαιρετικός σε όλα του τα καθήκοντα (παίζει και σε 3-4 θέσεις) και παθιασμένος για νίκες.  Ηγέτης με όλη την σημασία της λέξης.

Αριστερό μπακ: Filipe Luis
Το "σκυλί" του Diego Simeone, έκανε ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Chelsea και επέστρεψε δυνατότερος από ποτέ, "γράφοντας" 44 συμμετοχές και αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους λόγους της επιτυχίας των Rojiblancos.

Σέντερ μπακ: Thiago Silva
Μπορεί να είναι άκρως υποκειμενική αυτή η επιλογή αλλά αυτόν τον παίχτη τον λατρεύω. Η κολώνα της άμυνας της Pari και ίσως ο δεύτερος καλύτερος αμύντικός στον κόσμο. Δύσκολα να μείνει το καλοκαίρι στο Παρίσι

Σέντερ μπακ: Sergio Ramos
Γιατί ο πρώτος είναι ο αρχηγός της "βασίλισσας". Αναμφίβολα ο Ισπανός πραγματοποιεί μια ακόμα εξαιρετική χρονιά, συχνά παίρνει την ομάδα στην πλάτη του και δε φοβάται να βγει μπροστά στα δύσκολα. Πολύ μεγάλος παίχτης.

Αμυντικό χαφ: Arturo Vidal
Ο ποδοσφαιριστής που έγινε αιτία διαμάχης το καλοκαίρι στο Μόναχο ( ο Pep δε τον ήθελε !!!). Τελικά έπαιξε σε 48 παιχνίδια έβαλε 7 goal, μοίρασε 8 assist και αποτέλεσε τον "τοίχο" στο κέντρο της Bayern.

Κεντρικό χαφ: Paul Pogba
Ο πιο πλήρης ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Σουτ, πάσα, τάκλιν, goal, κοψίματα, assist, κάνει τα πάντα στο γήπεδο και ολόκληρη η juve έχει στηριχτεί πάνω του. Στα 23 του ε.

Επιτελικός μέσος: Antoine Griezmann
Ο θαυματουργός κοντός της Atletico έχει σκοράρει φέτος 32 φορές και είναι βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα αποτελέσει μήλον της έριδος για πολλά ευρωπαικά club εξαιτίας των φανταστικών του εμφανίσεων.

Δεξί εξτρέμ: Lionel Messi
Οι συστάσεις και τα λόγια περισσεύουν. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο (και κατά το Μάριο στην ιστορία) σε μια κακή για αυτόν χρονιά σε 48 εμφανίσεις έχει 41 goal και 17 assist. Στην κακή του χρονιά.

Αριστερό εξτρέμ : Cristiano Ronaldo
Ο Πορτογάλος είναι τελικά σαν το κρασί, όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερος γίνεται. Στα 31 του έχει πάρει μια κακή Real από το χέρι και όντας πρώτος σκόρερ στο Champions league (16 goal) την έχει οδηγήσει στον τελικό. Θα σηκώσει και το τρόπαιο; Θα το μάθουμε σε λίγες ώρες.

Σέντερ φορ: Luis Suarez
Σε 50 εμφανίσεις, ο Ουρουγουανός έχει 58 goal και 17 assist. Δε χρειάζεται να σχολιάσω κάτι νομίζω.


Μάριος Μαύρος:

Προπονητής: Zinedine Zidane
Υπάρχει μια λατρεία προς τον Ζιζού από τότε που ήταν παίχτης. Η αλήθεια είναι όμως πως μας έδειξε ότι αξίζει πολλά και ως coach. Σε μια Real που διώχνει τον Ancelotti που τους χάρισε το Decima, σε μια Real που ο κάθε παίχτης έχει πιο μεγάλο εγωισμό από τον άλλο, ο Zidane τα κατάφερε. Άντεξε την πίεση, υπέταξε τα "εγώ" των παιχτών του και έφτασε στον τελικό.

Τερματοφύλακας: Jan Oblak
Όταν η άμυνα της Atletico δεν μπορούσε, ο Jan Oblak ήταν εκεί. Πότε στα προημιτελικά με τις αμέτρητες φάσεις της Barcelona και πότε στα ημιτελικά με την Bayern, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Müller.

Δεξί Μπακ: Philipp Lahm
Πειθαρχία και κρύο αίμα. Ο αρχηγός των Βαυαρών έκανε φέτος μια πολύ καλή χρονιά. Βαρόμετρο για την δεξιά πλευρά της άμυνας και αναντικατάστατος σε μια Bayern με τόσες επιλογές.

Αριστερό Μπακ: Marcelo
Ένας από τους πιο σημαντικούς παίχτες της Real. Κολώνα στην άμυνα αλλά και εξαιρετικός στα ανεβάσματά του στην επίθεση. Διαθέτει ίσως την καλύτερη τεχνική από κάθε άλλον στη θέση του και επάξια είναι στην καλύτερη 11αδα.

Σέντερ Μπακ: Sergio Ramos
Οδήγησε την Real στον τελικό και της το χάρισε πριν ακριβώς δύο χρόνια. Εξαιρετικές εμφανίσεις όλη τη χρονιά και ιδιαίτερα στα ημιτελικά με την M. City. Παθιασμένος αρχηγός και ο παίχτης που όταν στραβώσουν τα πράγματα θα σε αφυπνίσει.

Σέντερ Μπακ: Diego Godin
Η άμυνα της Atletico είναι φτιαγμένη από γρανίτη, κι ο Godin βέβαια το ίδιο. Εξαιρετική season με πολλές μονομαχίες, πολύ ξύλο αλλά μεγάλη σταθερότητα και πολύ ψυχή. Ότι πιο σκληροτράχηλο μπορούμε να βρούμε σε αμυντικό.

Αμυντικός Μέσος: Paul Pogba
Τον θέλει όλη η Ευρώπη και καλά κάνει! Τρομερή τεχνική κατάρτιση, δύναμη, ταχύτητα και απίστευτη ευφυΐα στο παιχνίδι του. Ίσως δεν έφτασε ψηλά με την Juventus αλλά θα μπορούσε σίγουρα αν δεν είχε αντίθετη άποψη ο Müller στο τελευταίο λεπτό.

Επιθετικός Μέσος: Andres Iniesta
Κορυφαίος! Ίσως ο μεγαλύτερος της γενιάς του για τη θέση που παίζει. Ντρίμπλες, πάσες που κόβουν άμυνες στη μέση και μία ηρεμία που μπορεί να φανεί πολύτιμη όταν η μπάλα ζυγίζει εκατό κιλά.

Επιθετικός Μέσος: Koke
Εξαιρετική season. Τι κι αν η Atletico στηρίζεται στην άμυνα της; O Koke όλη τη χρονιά κατάφερε να βρίσκει την καλύτερη δυνατή λύση για την επίθεση. Πίεση ψηλά, τρεξίματα, μονομαχίες και άψογες πάσες και όλα στον μέγιστο βαθμό.

Αριστερό εξτρέμ: Cristiano Ronaldo
16 goal στο Champions League αρκούν για να βρεθείς στην καλύτερη 11αδα. Φυσικά από αυτά τα 16, τα πιο σημαντικά είναι τρία. Αυτά κόντρα στην Wolfsburg που έσωσαν την Real από το φιάσκο και μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε ένα μοναδικό θέαμα από τον σκόρερ

Δεξί εξτρέμ: Lionel Messi
Ο κορυφαίος όλων δεν μπορεί να λείπει. Ταχύτητα, πολλά goal και αμέτρητες assist. Μπορεί φέτος να περιορίστηκε στον δημιουργικό τομέα και να μην είχε συχνή επαφή με τα δίχτυα αλλά ακόμα κι αυτό το έκανε άψογα.

Σέντερ Φορ: Luis Suarez
Στην πιο παραγωγική χρόνια της καριέρας του επάξια παίρνει θέση στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Πρώτος σκόρερ σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οχτώ από αυτά στο Champions League, δύο από αυτά στην ανατροπή επί της Atletico στα προημιτελικά. Killer!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα goal στην ιστορία του Champions league. Και τι λέτε για το βράδυ; Atletico ή Real; Λάμπρος και Μάριος ψηφίζουν Atletico, φταίει και λίγο η αγάπη προς τη Barca.


Επιμέλεια : Λάμπρος Αναστασό, Μάριος Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας