Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η Μάχη Των Προπονητών

 Όλοι γνωρίζουμε πως η Barclays Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Έχει μερικούς από τους καλύτερους παίχτες, μακράν τα καλύτερα στάδια και βέβαια είναι γεμάτη εκπλήξεις σχετικά με τον πρωταθλητή όπως είδαμε και φέτος. Από την επόμενη χρονιά, όμως, θα έχει και τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Premier League Coaches


Το αγγλικό πρωτάθλημα ήδη ήταν γεμάτο με καλούς προπονητές μετά και την έλευση του Jurgen Klopp στη Liverpool. Ο Αrsen Wenger παραμένει ένας εξαιρετικός προπονητής και ολοκλήρωσε μια πολύ καλή χρονιά με την Arsenal με την οποία τερμάτισε 2ος. Ο Μanuel Pellegrini κατάφερε να οδηγήσει την Manchester City στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Jurgen Klopp ήρθε στη Liverpool τον Οκτώβριο και ενώ μπορεί να μην κατάφερε πολλά στην Premier League αλλά οδήγησε την ομάδα του Merseyside στο τελικό του Europa League στον οποίο έχασε από την Sevilla. Τελευταίους έχω αφήσει τους 2 προπονητέ που έκαναν τη μεγαλύτερη έκπληξη στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Claudio Ranieri, που πήρε τη Leicester από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και την ανέδειξε πρωταθλήτρια Αγγλίας, και τον Mauricio Pochettino μέσα από τη μοναδική του φιλοσοφία έφερε την Τottenham στην 3η θέση της βαθμολογίας και οι παίχτες του έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει παίξει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Και αφού καλύψαμε την περσινή χρονιά πάμε να δούμε τι θα γίνει στους πάγκους την επόμενη χρονιά. Αρχικά η Manchester United μετά την αρκετά κακή season που είχε φέτος τερματίζοντας 5η αποδέσμευσε το Luis Van Gaal και προσέλαβε στη θέση του τον Special One, όπως είναι το παρατσούκλι του , Jose Mourinho. Η διοίκηση της έτερης ομάδας του Manchester, Manchester City δεν έμεινε ευχαριστημένη από την πορεία της ομάδας και απάλλαξε από τα καθήκοντα του προπονητή τον Manuel Pellegrini, τη θέση του οποίου ανέλαβε ο Pep Guardiola ο οποίος ολοκλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη season με την Bayern Munich και είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της εποχής μας. Σαν να μην έφταναν αυτοί, η Chelsea αφού απέλυσε το Jose Mourinho λόγω της κακής πορείας που είχε φέτος η ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις προσέλαβε τον Ιταλό Antonio Konte ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την αναγέννηση της Juventus και την επάνοδο της στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος αλλά και της Ευρώπης. Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ήδη υπάρχοντες προπονητές, τον Jurgen Klopp της Liverpool, τον Arsene Wenger της Arsenal, τον Claudio Ranieri της Leicester και τον Mauricio Pochettino της Tottenham.
Το μόνο σίγουρο ,λοιπόν, είναι πως θα απολαύσουμε ποδόσφαιρο, εκπληκτικές προπονητικές αναμετρήσεις, ανατροπές και βεβαίως εκπλήξεις. Γιατί σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο με καλές ομάδες και εξαιρετικούς προπονητές κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποίος θα κατακτήσει το τίτλο.
Κλείνοντας θα σας αφήσω με μια χιουμοριστική φωτογραφία ενός σκιτσογράφου που απεικονίζει τον τρόπο παιχνιδιού του κάθε προπονητή.

Premier League Coaches


Επιμέλεια: Γιάννης Τσουβελεκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ονοματεπώνυμο

το σχόλιό σας